HDI Sigorta Yalova VİP’in mücadele ettiği Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi(TKBL)’nde ilk yarı maçları tamamlandı. Turuncu Sarılı ekibimiz devre arasına 8 galibiyet ve 7 mağlubiyet sonrası topladığı 23 puan ve averajla 7. Sırada girdi.

15 haftalık zorlu ilk yarı maratonunu ise 29 puan toplayan Zonguldakspor Basket 67 zirvede tamamlamayı başardı. Karadeniz ekibini 28’er puan bulunan YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol ile Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor takip etti. Küme düşme hattında ise 18 puanlı Aslan Yol Burhaniye Belediyespor ile Tourism x Boğaziçi Basketbol ile ligden çekilen Çankırıspor Yükseliş oluşturdu.

15. haftanın açılış maçında Aslan Yol Burhaniye Belediyespor’u ağırlayan HDI Sigorta Yalova VİP rakibini 86-74 yendi. Şampiyonluk adayı Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor sahasında Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor’u 70-57 devirdi. Lider Zonguldakspor Basket 67 evinde küme düşme hattından kurtulmaya çalışan Tourism x Boğaziçi Basketbol engelini 76-39’le aştı. Çerkezköy Belediyesi’ne konuk olan Urla Belediyesi evine 58-53’lük galibiyetle döndü. Gelişim derbisinde Fenerbahçe Alagöz Holding Gelişim’e konuk olan Emlak Konut Gelişim maçı 73-53 kazandı. Botaş Gelişim-ÇBK Gelişim mücadelesinde gülen taraf 66-59’la Güney ekibi oldu. Kapanış maçında ise şampiyonluk adaylarından YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol evinde 01 Adana Basketbol’u 68-54 devirdi.

Başkan Gürel Başarılı Karatecileri Kutladı Başkan Gürel Başarılı Karatecileri Kutladı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde ikinci yarı maçları 29-30 ve 31 Aralık 2023 tarihleri arasında oynanacak.

yalova-kadin-basketbol-vip-sigorta-tkbl-ilk-yari-bitti (5)yalova-kadin-basketbol-vip-sigorta-tkbl-ilk-yari-bitti (4)yalova-kadin-basketbol-vip-sigorta-tkbl-ilk-yari-bitti (3)yalova-kadin-basketbol-vip-sigorta-tkbl-ilk-yari-bitti (2)yalova-kadin-basketbol-vip-sigorta-tkbl-ilk-yari-bitti (1)

Editör: Arda Yavuz