Ben ayda bir kaç kere Emniyet Müdürlüğündeki arkadaşlarımı ziyaret etmeyi severim ,onlarla konuşmak bana iyi geliyor! Görev yaptığım günlerimi hatırlıyorum, anılarımı tazeliyorum.

16.04.2011 günü saat 11.00 sıralarında , arkadaşlarımı ziyaret amacı ile yine Emniyet Müdürlüğüne gittim.

Emniyet Müdürlüğünün yan tarafındaki boş kısımda (Bahçede),. bir karavanın çok güzel bir biçimde Gezici (Mobil ) Çocuk Trafik Eğitim aracına dönüştürüldüğünü gördüm.

Çok! O kadar çok sevindim bunu anlatamam!

Karavanın dışı hemen hemen her yaştaki kişinin ilgisini çekebilecek kadar çok güzel dizayn edilmiş (Tasarlanmış)

Birden! Acaba içi de bu kadar güzel mi diye düşündüm!

Görmek için Trafik Şube Müdürüne baktım bulamadım.

İçine bakmak için müsaade istemek amacıyla Trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcımızın kapısını çaldım.

Emekli Trafik Polis Memuru olduğumu söyleyip karavanın içine bakabilmek için müsaade istedim.

Aldığım cevap ise kocaman bir H AAYIR oldu!

Emekli bir trafik polisinin, aynı zamanda 1996 yılından, emekli olduğu 2010 tarihine kadar 14 sene boyunca, Yalova ilinde görev yapan biri olarak.

Trafik Şube Müdürlüğü idari Büro ve Eğitim bürosunda çalışmış bir memur olarak

30 senesini Emniyet Teşkilatına vermiş bir kişi olarak. Bu araca bakmamda ne sakınca olabileceğini hala anlayamadım.

Vardır Müdür Beyin, bir bildiği diyerek !!!!!

Gülerek uzaklaştım.

Neyse bu olumsuz olayı bir kenara bırakalım.

Şunu beyan etmek istiyorum, bu aracın içi nasıl olursa olsun! Muhakkak ki! Çocuklarımıza çok faydalı trafik eğitimi vereceğini düşünüyorum.

Bu gezici Çocuk Trafik Eğitim Parkı aracı sayesinde okul öğrencilerinin trafik kural ve kaidelerini öğrenmeleri konusunda olan inancım tamdır.

Karavanın üzerinde ilk etapta gözüme çarpan yazılardan anladığım kadarı ile.

Bu araç (Karavan ) herhalde! Yalova Emniyet Müdürlüğünün, Yalova Belediye Başkanlığının ve Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak çalışmasının bir ürünü.

Tebrik ederim böyle bir aracı düşünmek bile çok güzel.

Yalova'mıza böyle bir araç kazandırıp çocuklarımıza eğitim vermek emin olun mükemmel bir olay. Her ne kadar okulların tatile girmesine az bir zaman kalsa da yine de çok güzel.

Ben Emniyet Müdürlüğünün yerinde olsam bu araç ile sadece okullara değil! Okula gitmeyen çocuklar için mahalle aralarında bulunan parkur olamaya el verişli yerleri de tespit ederek eğitimi buralara kadar yayarım.

Ben böyle güzel bir aracın kazanılmasında emeği geçen, başta İl Emniyet Müdürlüğü olmak üzere Yalova Belediyesine ve Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederim.

Çok ince düşünülüp, çok güzel dizay edilmiş bir araç inşallah ilimize hayırlı olur. Yalova'mız güzel olan her şeye layıktır. Buna emin olun.

Bu araçların yanında!

Diksiyonu düzgün, hitap yeteneği olan çocuklarla iletişim kurabilecek, anlatılacak konulara hâkim, bir, iki de memur görevlendirildi mi?

Emin olun çok güzel olacak.

 Bu araç ile verilen eğitim sayesinde trafik kazaları büyük ölçüde önlenir diye düşünüyorum.

Atatürk İlköğretim Okulu önünden geçerken gözüm okulun bahçesindeki Trafik Parkuruna takıldı. Biraz küçük ama olsun hiç yoktan iyidir.

Bu eğitim, kurumların iş birliğinin en güzel örneğini teşkil edecektir, zaten 2918 sayılı Kara Yolları Trafik Kanunun yükümlülük verdiği kurum ve kuruluşlar trafik kazalarının önlenmesin için devamlı olarak koordine ve iş birliği içinde olması gerekir.

Bakın bazı konuları eleştirdiğim gibi, güzel olan konuları da takdir edip teşekkür etmesini de bilirim!

Bu trafik eğitim karavanı (aracı) Yalova'mız için  hayırlı olsun,Eğitim verecek olan Trafik Şube Müdürlüğü personeline de başarılar temenni ederim. 

Sevgili okurlarım bu haftada yazıma son verirken, haftaya buluşuncaya kadar hepinize sağlık esenlik mutluluk dolu kazasız bir hafta diliyorum.

-