Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Yalova eski Milletvekili Yaşar Okuyan, geçtiğimiz hafta tedavi altında olduğu Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde hayata gözlerini yumdu. Okuyan’nın vefatı sonrası TBMM’de devlet töreni gerçekleştirildi ve büyük hizmetleri olduğu Yalova’da cenaze namazı kılınarak Yalova Şehir Mezarlığı’ndaki Aile Kabristanlığına defnedildi.

Okuyan’nın vefatının ardından yıllar önce bir televizyon programında “Kocatepe Camiinde cenaze namazım kılınsın. Oradan Hacıbektaş ilçesine götürün. Hacıbektaş’ta Cemevi’nde Alevilik inancına göre dini tören yapılsın. Daha sonra cenazemi, 7 yıl önce Hacıbektaş’taki mezarlıktan aldığım mezar yerine gömün” dile getirdiği vasiyetinin yerine getirilmediği iddiaları kamuoyunda tartışma yarattı. Okuyan’nın vasiyeti ile ilgili konuya, kızı Ülkü Okuyan açıklık getirdi.

“Aile Kabristanlığına defnedilmek istedi”

İddialara sosyal medya hesabından cevap veren Ülkü Okuyan, “Sosyal Medyada; Babamın yıllar önce, TV programları vasıtası ile de herkese duyurduğu, Alevi inancına olan sevgi ve saygısından dolayı, milletimizin birlik ve beraberlik içinde olması gerekliliğine ithafen yazdığı vasiyetini, ailesi olarak bizim yerine getirmediğimiz şeklinde haberler yapılmaktadır. 7 ay önce akciğer kanserinden kaybettiğimiz kardeşi, amcam Arif Ekim'in vefatından sonra çok üzülmüş ve Yalova’da, kardeşi, anne ve babasının bulunduğu Aile Kabristanlığına defnedilmek istemiştir. Bu sebepten ötürü, bir önceki vasiyeti geçersiz olmuştur. Aile olarak biz de, kendisinin son isteğini yerine getirdik” ifadelerine yer verdi.

TOBB Marmara Bölge Toplantısı Yalova’da Yapıldı TOBB Marmara Bölge Toplantısı Yalova’da Yapıldı

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

yalova-eski-calisma-bakan-milletvekili-yasar-okuyan-vasiyet-aciklama

Editör: Arda Yavuz