ŞAYPA alışveriş merkezi tarafından üç engelli vatandaşa akülü aracın hediye edildiği bu buluşmada Yalova valisi Esengül Civelek bundan duyduğu memnuniyeti bildirdi.  Bazı engellilerin çiçek hediye ettiği vali Esengül Civelek engellilere hitaben şunları söyledi. “Hepimiz biliyoruz ki toplumsal yaşamda engelli bireylerimiz ekonomik, sosyal, kültürel, siyasal haklara sahiptir. Çünkü bir kişinin engelli olması temel hak ve özgürlükler açısından, insan hakları ve özgürlükler açısından engellilik engel teşkil etmez. Bizlere düşen nedir? Engelli bireylerimizin yaşamında mutlu, huzurlu, umutlu olabilmesi, yaşamdan memnuniyetleri ve yaşam kalitelerinin artırılmasında hepimizin çok büyük görevleri vardır sorumlulukları vardır.

Engelli bireylerin yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, yaşam memnuniyetlerinin artırılması  ve de en önemlisi geleceğe ilişkin  endişelerinin ortadan kaldırılmasında toplumsal, kültürel, eğitsel, sosyal,  mekansal, çevresel, fiziksel şartların hazırlanarak onların hedeflerine ulaşmayı sağlamalıyız bunun içinde toplumun bilgi düzeyinin arttırılması bu konuda farkındalık ve duyarlılık oluşturulması büyük önem arz etmektedir.

Bugün aramızda konuklarımız var bu bilinçle ilimizde bulunan ŞAYPA alışveriş merkezi sahibi aile ki bu ailenin yönetim kurulu üyesi Yeşim Şayla hanım beni hafta içi ziyaret ederek sosyal sorumluluk kapsamında ilimizdeki üç engellimizi akülü araç hediye edeceklerini belirttiler ben bundan müthiş memnuniyet duyduğum kadarda heyecanlandım az sonra üç engelli bireyimize gurubun armağan edeceği akülü araçları teslim Deneme Bonusu edeceğiz. Sizlerin huzurunda Şayla ailesine şahsım ve ilim adına çok çok teşekkür ediyorum. Ve her zaman otuz bir yıldır engelli bireylerimizle her zaman birlikte olmaktan inanılmaz mutluluk duyduğumu ve şu bilincimi de paylaşmak istiyorum. Engellilerin sorunlarının çözümünde yeter ki biz engel olmayalım. Teşekkür ediyorum.”

ŞAYPA alışveriş merkezi tarafından üç engelli vatandaşa akülü aracın hediye edildiği bu buluşmada ŞAYPA yönetim kurulu üyesi Yeşim Şayla “ŞAYPA olarak sosyal sorumluluk projelerine her zaman önem veriyoruz bundan sonrada önem vereceğiz bundan sonrada bu tür çalışmalar yapmaya da devam edeceğiz. Bu gün bu ortamı yaşadığımız içinde çok mutluyuz. Sayın valimize de bize bu fırsatı tanıdığı için çok teşekkür ediyoruz. Bu talebimizi kabul ettiği için. Bu mutluluğu paylaşmak bizim için her şeyden daha değerli her şey için ço teşekkür ederiz.” dedi.

Vedat Güngör

           

Editör: TE Bilişim