Türkiye Emekliler Derneği Yalova Şube Başkanı Lütfiye Başkan Çolak, “Ülkemizin kalkınması, genç nesillerimize istihdam sorunu olmayan bir ülke bırakılması elbette ki en büyük temennimizdir. Yıllarca bu ülkenin kalkınması ve imarı için var gücümüzle çalıştık, çabaladık. ‘Emeklilik’ denilen kutsal hakka ulaştık. Ancak, yıllar süren çabalarımızın ve prim birikimlerimizin karşılığını tam olarak alamadık.

Emekli aylıklarımızı ne yazık ki yoksulluk sınırının hatta açlık sınırının altında kaldı. Görünen köy kılavuz istemez. Emeklinin kayığı artık su alıyor. Bize görülen çözümler ise başta intibak olmak üzere en erken 2013 yılında başlıyor ve bu çözüm de ancak 1 milyon 900 bin emeklimizi ilgilendiriyor. Üstelik bu girişimler yaşadığımız mağduriyeti ortadan kaldırmıyor.

Özellikle, Sosyal Güvenlik Reformu olarak adlandırılan 5510 Sayılı yasa ile 2008 sonrası emekli olanlarımız, çalışırken primleri işverenler tarafından asgari ücret seviyesinden yatırıldığı için bugün 600 TL civarına düşen bir aylık almaya mahkum oldular. Doğalgaz ve elektrik başta olmak üzere birçok temel ürüne yapılan zamlar ile 2013’te elimize geçmesini umduğumuz intibak artışları da şimdiden erimiş oldu. Bizler biliyoruz ki; benzine, elektriğe ve doğalgaza zam yapılması demek, iğneden ipliğe her şeye zam gelecek demektir.

İşte bu hazin tablo karşısında illerimizin ekonomisinin teşvik edilmesi kadar, o illerde yaşayan, daha doğrusu hayatta kalma mücadelesi veren emeklilerimizin teşvik edilmesi de gerekmektedir.

Bu bağlamda; parlamentodaki tüm siyasi partilerin de mutabık olacağı bir öneri sunuyoruz. Emeklilerimizin mağduriyetinin bir nebze de olsa giderilebilmesi esmer porno için, daha önce birçok milletvekilimizin de yasa teklifi verdiği; ‘Emeklilere Bayram İkramiyesi’ hususunun yeniden gündeme getirilmesini ve yılda iki kez dini bayramlarımızda olmak üzere en az birer asgari ücret tutarında Bayram İkramiyesi verilmesini istiyoruz.

Bu girişim emeklilerimizin de teşvik edilmesini ve ekonominin de canlanmasını sağlayacaktır. Emeklilerimizin bu desteğe ihtiyacı vardır ve bu desteği sağlayan bir parlamento emeklinin gönlünde taht kuracaktır.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim