Sahibi Nurettin İnan’dır. Kaç kişi hatırladı kendisini ismiyle yazdığımızda bilmiyoruz. Oflu dediğimiz de ise Yalova’nın spor kamuoyunun tamamının yüzüne hafif bir gülümseme geldiğini tahmin edebiliyoruz. Ailesiyle omuz omuza vererek, nakış işler gibi, ağır ağır ama hep güzel işler yapmış OFLU, Gölova’da.

Geçerken bir durun.

İster bir çay için, ister bir su. Yolun kenarından gördüğünüz o işletmenin içine girdiğinizde sizi nasıl sarmaladığını göreceksiniz. Kuş sesleri, yeşilliği, manzarası, sessizliği içinde bir anda içinize huzur dolduğunu göreceksiniz. Farklı farklı oturma gruplarıyla kimsenin sizi rahatsız edemeyeceği ve size kendi ailesinden biriymiş gibi bakacak olan OFLU’yu tanıyacaksınız, Gölova Et Mangalda.

Midilli atını, farklı ırklardan kümes hayvanlarını, güvercinlerini, köpeklerini sevecektir, çocuklarınız torunlarınız.

Bir sabah kahvaltısı, bir tatil gününüzde pikniğinizi yapın Gölova’da. Kendi yüreği ne kadar kırgın olursa olsun, sizi ilk defa görse bile bir dostla karşılaşmışçasına sevinecek OFLU’yu tanıyın Gölova Et Mangal’da.

İster taraftarı olduğunuz takımın maçını seyredin, ister sessiz ve bol oksijen içinde akşam yemeğinizi yiyin.

Müthiş bir özelliği var o tesisin ve OFLU’nun. Kapalı restaurantının üzerinde 2. Katta özel hobisini dizayn etmiş kendi gönlünce. Çok özel bir bölüm oluşturmuş. Küçücük bir misafirhane kurmuş orada. Bir yatak odası, bir banyo, tuvalet, bir salon ve kapanabilen şark usulü düzenlenmiş bir balkon.

Hepsinden önemlisi ise o salon.

Biranda bir müzenin içinde hissedeceksiniz kendinizi. Kendisinin ve dostlarının sevgisiyle bir araya getirilmiş bu koleksiyonun geldiği nokta OFLU’yu bile şaşırtmış durumda. Her gün bir şey getiriyorlar, bende bir yerlere sıkıştırıyorum işte, diyor OFLU.

Atatürk sevgisi ise bir başka OFLU’nun. Yalova sevgisiyle sahabet özdeşleşmiş.

Atatürk ve YALOVA diyorken gözleri doluyor. Yalova benim kentimdir diyen bir liderin gösterdiği yola neden itibar edilmediğine de kızıyor. Her kesimin kendinden gördüğü Atatürk’e Yalova’nın sahip çıkamadığına kızıyor. Yıllar önce Yalova’ya sahip çıkmış, Yalova’nın su şehri olacağını söylemiş bir lider’e yakışmadığımızı dile getirmeden duramıyor.

Turizm Yalova’ya yeterde, artar bile diyor. Termal’e sahip çıkılmadığına söyleniyor. Kendince Yalovaspor’a emeği geçmiş insanlara, Yalova’nın sporunu tanıtmış insanlara da bir köşe ayırmış salonunda OFLU.

Bazen kızgınlıkla, bazen kırgınlıkla konuşsa da burası dostlarım içi derken gözleri doluyor. Meraklı iseniz, ilgileniyor iseniz bir güzel koleksiyonu görmeniz için OFLU’yu bir ziyaret edin. Baharın tüm güzelliği var bu günlerde Gölova’da. Zaman ayırdığınıza pişman olmayacaksınız buna kefilim. Bir çay içimi deseniz de öyle çabuk ayrılmayacağınıza eminim.

 

Editör: TE Bilişim