Yalova Valisi Esengül Civelek’in plaket ve hediyelerini takdim ettiği Perihan ve Ekrem Arap çiftinin mücadele dolu aile öyküleri ise Raif Dinçkök Kültür Merkezi salonunu dolduran izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

SAVAŞIN YIKAMADIĞI MÜTHİŞ AİLE

Yılın ailesinin öyküsü ise izleyenleri duygulandırdı. Aileyle ilgili bilgi veren program sunucusu Melike Koçgündüz, “1950 Eski Yugoslavya, Priştine doğumlu olan Ekrem Arap ile 1964’lü Perihan arap, 1982’de memleketleri Priştine’de hayatlarını birleştirdikten sonra 1999 Sırp saldırılarında pek çok Priştineli gibi zor durumda kalır. Türkiye’ye gelen ve 4 yıl Kırklareli’ndeki göçmen kampında kalan Ekrem Arap, ardından ailesini de yanına aldırır.

Türkiye’ye yerleşen ve buradan ayrılmayı düşünmeyen Arap Ailesi, savaşın, göçmenliğin ve hayatın tüm zorluklarına karşın, 4 çocuklarını da başarıyla okutur. Ailenin büyük kızı biyolog, erkek kardeşi avukat olur, bir diğeri tıp okurken, en küçükleri Emre ise hukuk öğrenimini sürdürmektedir. Baba Ekrem Arapl’ın 5 yıldır tansiyon, kalp sorunları nedeniyle çalışamıyor olması bir yana, Anne Perihan Arap ise yakalandığı anevrizma hastalığından kurtulmak için ameliyat olmayı bekliyor” sözleriyle yılın ailesinin öyküsünü dile getirdi.

 

 

YILIN AİLESİ, GENCİ VE KADINI SEÇİLDİ

 

Yalova Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Yalova Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırma Merkezi YÜKAM ve Kent Konseyi Kadın Meclisi’in ortak etkinliğinde Melike Koçgündüz sunumları gerçekleştirdi. YÜKAM Başkanı Fatma Kahraman Güloğlu’nun konuşmasının ardından konuşan Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl, yeni başlattıkları, ‘Kocalarınıza Anlatın’ projesi hakkında kısa bilgi verdi. Rektör Eruslu’nun, ailede bir milimetrelik sapmanın, toplum 1 kilometrelik bir sapmaya yol açtığını ifade ettiği konuşmasının ardından, Vali Esengül Civelek, ‘Dünya ve Aile’ konulu konferans konuşmasını yaptı.

 

VALİ CİVELEK, “AİLE TOPLUMUN TEMEL TAŞI”

 

Ailenin toplumun temel taşı fearbet olduğunu belirten Vali Civelek, “Biz ilk deneyimlerimizi ailemizde kazanıyoruz. İlk tutum ve davranışlarımızın belirlendiği ortam aile. Toplumun değer yargılarının, gelenek ve göreneklerini bize öğreten aile. Bir toplumun sağlam ve güçlü olabilmesi ancak onu oluşturan ailenin sağlam ve güçlü olabilmesine bağlıdır. Ailenin korunması anayasa bütünlüğü altına alınmıştır. Ama bizler ailenin korunmasıyla ilgili işbirliği ve dayanışma içinde olmak zorundayız” diye konuştu. Ardından Yılın Kadını seçilen 1953 Sivas doğumlu Şerife Şahin’e plaketi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl tarafından verildi. Yılın Genci ise, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın ‘filizlenen nesil’ projesinde müzik grubunun oluşturulması ve çalışmasında emekleri olan 1986 doğumlu Arzu Çelebi’ye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun plaket verdi. Yılın ailesine ödül ve plaketleri Vali Esengül Civelek tarafından verildi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim