Ülkemizin ve özellikle Marmara Bölgesi’nin en yakıcı gündemlerinden biri de deprem konusu. Ülkemizin birçok yerinde aktif fay hatları bulunduğu için yer hareketleri zaman zaman kendisini gösteriyor ve birinci önceliğimizin deprem olduğu gerçeğini yüzümüze çarpıyor. Bu deprem gerçeğinin bulunduğu yerlerden biri de Yalova’nın en gözde yerlerinden biri de Çınarcık ilçesi olurken, bölgede bulunan yapı stokunun büyük bir kısmının eski olması güvenlik riskinin yüksek olduğu yorumlarına sebep oluyor.

Yalova Cinarcik Esenkoy Universite Yuksekokul Akademisyen Yerel Yonetimler Afet Konferans (1)Deprem ve afet yönetiminin öncelikli yerlerden biri olduğu Çınarcık’ta bu konu üzerine gidilerek Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nda konferans gerçekleştirildi. Konunun en önemli uzmanlarından olan İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü Öğretim Üyesi ve Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun “Yerel Yönetimlerde Afet Yönetimi”ni anlattığı konferansa Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ve Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel gibi önemli isimler katıldı.

Belediye Meclisi İkinci Kez Toplandı Belediye Meclisi İkinci Kez Toplandı

Yalova Cinarcik Esenkoy Universite Yuksekokul Akademisyen Yerel Yonetimler Afet Konferans (5)Konferansta söz alan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, “Bu kenti, afetlere karşı hazır ve dirençli hale getirmek mecburiyetindeyiz… Bilhassa da depreme hazırlık noktasında, Çınarcık Belediyesi olarak, atılması elzem olan adımları çok yakında atacağız. Üniversitelerimizden gelecek her türlü desteğe ve katkıya da açığız.” şeklinde konuştu.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yalova Cinarcik Esenkoy Universite Yuksekokul Akademisyen Yerel Yonetimler Afet Konferans (4)Yalova Cinarcik Esenkoy Universite Yuksekokul Akademisyen Yerel Yonetimler Afet Konferans (3)Yalova Cinarcik Esenkoy Universite Yuksekokul Akademisyen Yerel Yonetimler Afet Konferans (2)

Editör: Arda Yavuz