Dün Mesude ENGİN hocamızla yaptığım telefon konuşmasının ana konusu 7 Ocak 2018 günü verdiğimiz konserdi. Hocamızın Erzincan’da öğretmenlik yaptığı dönemlerde öğrencisi olmuş üç önemli misafirimiz eşleri ile İstanbul’dan gelerek konsere iştirak ettiler. Konser sonrası onları yolcu ederken ayaküstü yaptığımız konuşmada konsere katılmış olmaktan ve konserin genelinden duydukları memnuniyeti ilettiler. Önemli devlet görevlerinde bulunmuş makam mevki sahibi bu konuklarımız emeklilik dönemlerinde mümkün olduğu kadar sanatsal etkinliklere katılmaya çalıştıklarını fakat Yalova Musıki Derneği konserini izledikten sonra Yalova’nın bu konuda çok şanslı olduğunu ve fevkalade kalitede bir konser izleme şansını yakaladıkları için teşekkür ettiler. Bu samimi iltifatlar konser sonrası pek çok izleyenimizin ortak duygularıydı. İzmir’den konserimizi izlemeye gelen, öğretim görevlisi Metin ERDOĞAN bey ve ilimizin medarı iftarı Dr. Fikret SOLAK bey’de çok güzel benzer sözlerle tebriklerini sunmuştu.

Dün telefon konuşmamızda Mesude hocamız öğrencilerinden telefon geldiğini ve bir sonraki konsere de mutlaka katılmak istediklerini bana iletti, sıkı sıkı da tembihledi sakın davetiye yollamayı unutma dedi ve ardından da Yalova ile ilgili bir konuda yazı yazmamı istedi.

Yaklaşık birkaç aydır Yalova’nın yerel gündemi olan Atatürk İlkokulunun İDO karşısında yer alan Metroloji İstasyonunun olduğu yere taşınma konsunda duyduğu üzüntülerini iletti. Söylediklerini aynen sizlere aktarıyorum.

‘’ Ben ömrümü eğitime adadım , bir öğretmen olarak bu ülkeye ve bu kente hizmet sundum. Metroloji istasyonunun olduğu yer bir ilkokul için münasip bir yer değildir. Her şeyden önce şehrin doğu girişinde trafiğin çok sıkışık olduğu bir yerde bir ilkokul yapılması çocukların hayatını tehlikeye sokacaktır. Küçücük çocuklar annelerinin elinden fırlayarak caddelere koşar , çocuk olmalarının verdiği enerji ile ani ve hızlı hareket ederler. Birbirlerini kovalayarak oyun oynamak en keyif aldıkları bir davranıştır. Tenefüs zili çaldığında nasıl dışarı fırladıklarını bilmeyenler gitsin bir okul çıkışında çocukların davranışını izlesin. Anne babalar çocuklarını yakalamak için nasıl peşlerinden koşturmaktadır. Allah muhafazaa bu çocuklardan birinin başına bir kaza gelirse bu karara imza atanlar bunun hesabını Yalova’ya nasıl verecektir .

Yalova’da tarafik bazı noktalarda tıkanma gösteriyor, bu tıkanan yerlerin başında da İDO karşısındaki Araştırma Enstütüsünün olduğu yer gelmektedir. Sabah , öğlen ve akşam saatlerinde burada yığılacak öğrenci servisleri , trafiği içinden çıkılmaz bir kaosa sürükleyecektir. Yalova halkını trafik keşmekeşi yönünde önemli bir sıkıntıya sokacak bir karara imza atacak olanlardan rica ve talep ediyorum bu kararı tekrar düşünün.

Bir de kent içinde birkaç ağacın kaldığı ender yerlerden birisi de bu alandır. Yalova’da yer mi kalmadı da buraya göz diktiniz ? Yeni gelişen yereleşim alanlarına doğru yapın bu tür okulları, hem aileler rahat etsin , hem çocuklarımız. Birkaç kişi istiyor diye bu yanlışta ısrar edilmesin . Yalova’da kimle konuşsam bu konunun çok yanlış olacağını söylüyorlar.Halkın genel arzusuna karşı bir karara imza atmak çok yanlış bir davranıştır ‘’

Mesude hocamız 90 yıllık ömrünü çocuklara adamış bir hayırseverdir ve bu şehre katkıları azımsanamayacak kadar çoktur. Onun sağduyulu bu ikazlarını dikkate almakta fayda vardır.Bu konuda yeri gelmişken ben de düşüncemi söylemek istiyorum. Bu konu da Ben de aynen hocamız gibi

düşünüyorum. Metroloji alanına bir ilkokul inşasının çok yanlış bir karar olacağına ve kentim yaşamına büyük olumsuzluklar sunacağına inanıyorum.

Sanırım bu konuda israr edilmenin ardında başka bir sebep var , okul taşındıktan sonra boşalan alanın ne olacağı konusu açığa çıkarsa bu israrın gerçek sebebi anlaşılacaktır. Zira şu an Atatürk Okulunun olduğu yer Yalova’nın en merkezi noktasıdır. Bu karara onay verecek olan yetkililerden boşalan alana ne olacağı konusunda kamuoyuna bilgi vermesini istemek, sanırım bir vatandaş olarak en temel hakkımızdır.