Şans Yalovagücü’nün Yanında Olmadı! Şans Yalovagücü’nün Yanında Olmadı!

Bölgesel Amatör Lig 3. Gruptaki temsilcimiz Altınova Belediyespor, 7. Haftada hakem kurbanı oldu. 
Mert Aylıoğlu, Abdullah Yalçınkaya ve Beytullah Demirer oluşan hakem triyosu 90 dakikanın gidişatında ve temsilcimizin mağlubiyetinde etkili rol oynadı. Saha ve seyircisi önünde Nilüfer Belediyesi Futbol Kulübü’nü ağırlayan Sarı Yeşilli ekibimiz maçın hakeminin yanlı kararları sonrasında rakibine 2-0 yenildi. Yalova’dan galibiyetle ayrılan Bursa temsilcisi, 21 puanla liderliğini korudu. Bir maçı eksik temsilcimiz  7 puan ve  averajla 9.sırada haftayı kapattı.
Hersekzade Ahmetpaşa Stadyumunda oynanan mücadelede Mert Aylıoğlu, Abdullah Yalçınkaya ve Beytullah Demirer hakem üçlüsü görev yaptı. Hakem hataları daha ilk başlarda başladı. Altınova ilk yarım saatlik dilimde savunmadaki başarılı müdahaleleriyle dikkat çekti. 37. Dakikada ki temsilcimizin atağında Mustafa Topuz topla ilerlerken rakip takımın kaptanı Aykut Akgün tarafından düşürüldü. Altınova cephesinin penaltı beklediği bu pozisyonda orta hakem Mert Aylıoğlu ilk müdahalenin çizgi dışında yapıldığı gerekçesiyle faulü işaret etti.
45. dakikada ise hakem Aylıoğlu skandal bir karara imza attı. Nilüfer atağında Mustafa Aköz, aldığı topla sağdan ceza sahasına sokuldu. Altınova’nın defans oyuncusu Ömer Furkan Öztürk rakibine geçit vermedi. İki oyuncunun yan yana olduğu anda Mustafa’nın ayağı zemine takıldı. Ancak bu pozisyonda Mert Aylıoğlu düdüğünü çalarak penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Ali Şentürk attığı golle takımının devreye 1-0 üstünlükle gitmesini sağladı. İlk yarının bitiş düdüğüyle birlikte Altınova cephesi yoğun bir şekilde hakem triyosuna itirazlarda bulundu. 
Altınova ikinci yarıya baskılı başladı. Birçok pozisyon yakalayan temsilcimiz bunları cömertçe harcadı.
Mücadelenin 84.dakikasında Nilüfer’in tecrübeli forveti Sinan Yıldırım sahneye çıkarken farkı 2’ye çıkarttı.
Kalan bölümde başka gol olmayınca Bursa ekibi, Altınova deplasmanından 2-0’lık galibiyet ve 3 puanla ayrılmayı başardı. 

Editör: Arda Yavuz