Bu yılki teması ‘Vivi i colori’ (Renkli Yaşa) olan karnavalın son günü, başta San Marco Meydanı olmak üzere tarihi birçok yerde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Geçtiğimiz günlerde yağan kara ve soğuk havaya rağmen değişik kostüm ve maskelerle Venedik sokaklarını dolduran binlerce insan doyasıya eğlendi. Yaklaşık 800 yıldır yapılan karnavalın son gününde en güzel maske ile her sene halk oylarıyla Venedik’in en güzel kızı, “Yılın Maria’sı” seçildi. Karnavalın bu yılki en önemli sembollerinden biri ise ünlü İtalyan voleybolcu Francesca Piccini oldu. Piccini, pazar günü San Marco Meydanı’ndaki saat kulesinde 100 metre yükseklikten kendini bırakarak kartal uçuşunu gerçekleştirdi. 
 
Yaklaşık 140 bin ziyaretçinin izlediği karnavala 18 yıldır Roma’dan geldiğini belirten Ida Fioravanti, İHA’ya yaptığı açıklamada, “Karnaval, Roma zamanlarından kalma bir gelenek. Hem bir geleneği sürdürüyoruz hem de eğleniyoruz. Karnaval zamanında çocuklaşıyoruz da diyebilirim. Karnavalda 6. ve 7. yüzyıl kıyafetleri var, ben de bir 8. yüzyıl kostümü ile katıldım” dedi. 
 
Japonya’da televizyon sunuculuğu yapan Kazuki Sawadaishi ise, Venedik’e 3 günlüğüne karnavalı görmek için eşiyle birlikte geldiklerini belirterek, karnavalı çok heyecan verici bulduğunu söyledi. Venedik Belediyesi gönüllü çalışanı Andrea Longhin de, bir gün önce yağan kardan dolayı gece 4’e kadar çalışmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Bu organizasyonda 12 yıldır gönüllü olarak çalışıyorum. Biz çalışanlar olarak karnavalın başka bir halini yaşıyoruz. Şehrin artan kalabalığının getirdiği sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bu sene yağan yoğun kardan dolayı bizim için zor bir karnaval oldu” şeklinde konuştu.
 
Karnaval, Venedik şehrinin sembolü aslan figürlü bayrağın San Marco Meydanı’nda saat kulesine uçurulması ve gece yarısı gondol kortejinin Rialto Köprüsü’nden San Marco’ya mum ışıkları eşliğinde geçişi ile sembolik olarak sona erdi.
Editör: TE Bilişim