İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenen ve AB CIP Programı çerçevesinde uygulanan ‘Achieving  Excellence in Cluster Management / ClustArs’ projesi kapsamında, 4 üye ülkenin 12 Küme Yöneticisinin katıldığı  ‘Küme Mükemmeliyet Yönetimi Eğitimi ‘ne Yalova’dan TAYSAD (Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği) ve Yalova Garden A.Ş. katılım sağladı.
Instituto Tecnológico De Canarias, S.A.(ITC-Kanarya Adaları/İspanya)  koordinatörlüğünde, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA-Türkiye), Agentia De Dezvoltare Regionala North-Vest (Romanya) ve Molise Region (İtalya) ortaklığındaki ClustArs projesinin bir ayağı olan ve her bir proje ekibinin bölgesinden küme yöneticilerinin katılım sağladığı ‘Küme Mükemmeliyeti Yönetimine Giriş Eğitimi’ EFCE (European Foundation for Cluster Exellence) tarafından düzenlendi. Program dâhilinde katılım sağlayan küme yöneticilerine, endüstri analizi ve segmentasyon, küme organizasyonu yönetimi, metodoloji, uluslar arasılaşma ana başlıklarında vaka çalışmaları tabanlı olarak interaktif bir eğitim düzenlendi. 
EFCE Direktörü Reza Zadeh, Uluslararası Rekabetçilik Merkezi (International Center for Competetiveness- ICC) bünyesinde çalışan Prof. Maria Luisa Blazquez, EFCE’de kıdemli yönetici Henri Varlet eğitmen olarak, CEQUİP’i  (Capital Goods Manufacturers) temsilen Judit COLL, Katalan Hükümeti Endüstri Genel Müdürlüğü’nden Alberto Pezzi de konuşmacı olarak katılım sağladı. Doğu Marmara Bölgesi adına Yalova’dan TAYSAD’ı temsilen Bülent Ateş ve Yalova Garden A.Ş.’yi temsilen Soner Tunç eğitimlere katıldı.
Editör: TE Bilişim