YTSO Başkanı Tahsin Becan 2018 yılı ile ilgili ekonomik değerlendirmede bulundu. Yılın gerçekten çok zor geçtiğini bu anlamda piyasaların da çok etkilendiğini vurgulayan Becan, “2018 yılı her anlamda sıkıntılı geçti. Ekonomide etkilenen sektörlerden birisiniz bunu çok iyi biliyorum. Bu sıkıntıyı atlatmaya çalışıyoruz. Umut ediyorum Mayıs- Haziran ayı gibi sektör canlanır. Yarından çok fazla emin olamıyoruz. Umutsuz olmamak lazım. Hep birlikte ne yapabiliriz bunu çözmeliyiz. TOBB olarak her anlamda desteğimizi vermeye çalışıyoruz. İndirimler yapıyoruz. Bakanlık açıkladı; KDV+ ÖTV indirimleri 6 ay daha uzatıldı. Hepimiz, elimizden gelen her şeyi yaparsak; atlatmaya çalışırız” dedi.

OSB’ler Yalova’ya hareket getirecek
Yalova’da kuruluş aşaması süren OSB’ler hakkında da bilgiler veren YTSO Başkanı Tahsin Becan, kurulacak bir OSB’nin diğer OSB’lerin kuruluş aşamasını da hızlandıracağını dile getirdi. Becan, “20 gün önce tüm OSB yetkililerini Valimiz Başkanlığında topladık. Gerçekten ciddi çalışmalar başlattık. Kamulaştırma mahkemelerinden dolayı süreç uzamıştı. Ekonomik kriz bunları da etkiledi tabii. OSB'ler Yalova'ya bir hareket değil; 10 hareket getirecek. OSB'lerden bir tanesi başladığı zaman tüm Yalova'ya faydası olur. En çok uğraştığımız konu o” şeklinde konuştu.

Becan’dan gazetemize ziyaret
Öte yandan YTSO Başkanı Tahsin Becan Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemizi de ziyaret etti. Gazetemiz imtiyaz sahibi Hayri Tezcan tarafından ağırlanan Becan gazeteciliğin çok önemli bir görev olduğunu belirtti. Demokrasinin önemli yapı taşlarından birisi hatta olmazsa olmazının basın olduğuna dikkat çeken Becan tüm gazetecilerin gününü kutladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yalova Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hayri Tezcan ise çalışmalarımız ve kurumumuz hakkında bilgiler verdi.

Editör: TE Bilişim