Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan ile Meclis Başkanı Cemil Demiryürek Ankara'da gerçekleşen "Üreten Türkiye Konuşuyor" programına katıldılar.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) katkılarıyla Merinos Atatürk ve Kongre Kültür Merkezi'nde (AKKM) gerçekleştirilen "Üreten Türkiye Konuşuyor" programına, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile HAK-İŞ, MEMUR-SEN, TESK, TİSK, TOBB, TÜRK-İŞ, Türkiye KAMU-SEN, TZOB, ASKON, MÜSİAD, TİM, TÜGİAD, TÜGİK, TÜMSİAD ve TÜRKONFED başkan ve temsilcileri katıldı. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan ile Meclis Başkanı Cemil Demiryürek’in de iştirak ettiği toplantıda, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile de bir araya gelerek görüşlerini ifade eden YTSO Başkanı Tahsin Becan “Bu toplantının Ülkenin ekonomik değer üreten kesimlerinin geleceğe güvenini artırmak, üretimle ilgili sorunları ortaya koymak ve çözüm önerileri geliştirerek üretimin önemi konusunda farkındalığı arttırmak adına çok önemli olduğunu ifade etti.”
STK’lar adına ortak açıklamayı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konuşmasında, küresel ekonomideki risklerin giderek arttığını, önce Brexit, sonra yeni ABD Başkanıyla birlikte küresel ekonomide yeni bir belirsizlik başladığını söyledi. Küresel dengelerin yeniden oluştuğu farklı bir döneme girildiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Bu yeni döneme iyi hazırlanan, reform yapmakta öne geçen ülkeler geleceğin kazananı olacak. Hazırlığı iyi yapan ülkeler, toz duman dağıldığında hızla yoluna devam edecek. İşte bu yüzden dışarısı kötüleşirken, içeride safları sıkılaştırmalıyız. Gün el ele, omuz omuza verme günüdür. İşçi, işveren, üretici ve kamu görevlileri olarak, hep birlikte çalışma günüdür. “Üreten Türkiye Konuşuyor” toplantılarını tam bu dönemde yapıyoruz. Şehirlerimizi, bölgelerimizi öne çıkaracak projeleri, yapılması gereken reformları size soruyoruz” dedi.
Bursa ve Marmara bölgesinin Türkiye’nin en kozmopolit bölgesi olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: “Müthiş bir insan varlığına sahibiz. Türkiye’nin sanayileşmeye başladığı, sanayiyi Türkiye’ye öğreten bölge burası. Yüksek teknolojiye geçişimize de bu bölge öncülük yapıyor. Aynı zamanda müthiş bir tarım merkeziyiz.  Çok verimli topraklara ve ürünlere sahibiz. Bölge olarak Turizmde de büyük bir potansiyelimiz var. O yüzden diyoruz ki Bursa büyürse, Marmara büyürse; Türkiye büyür. İnşallah bunu da hep birlikte yapacağız” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi toplantıda yaptığı konuşmasında, “Ülke olarak hep birlikte "Daha fazla nasıl üretiriz" sorusuna cevap aradıklarını, bu çerçevede vatandaşa hizmetleriyle dokunan bir Bakanlık olarak ülkenin farklı illerinde kurdukları "Üreten Türkiye Konuşuyor" platformlarının her birinin adeta yerel bir meclis gibi çalıştığını belirtti.
Türkiye'nin önünde 16 Nisan'da gerçekleştirilecek önemli bir referandum bulunduğunu vurgulayan Tüfenkci, Bütün bu olumsuzlara rağmen Türkiye 2016'da 2,9 büyüme oranıyla yakaladı ve son çeyrekte de yüzde 3,5 büyüme oranını yakaladı. Baktığımız zaman 2017 yılına da Allah'a hamdolsun biz ülke olarak güçlü bir başlangıç yaptık. Büyüme rakamlarımız inşallah yine ilk çeyrekte de yukarıda gelecek ve biz 2017 sonu itibarıyla orta vadeli programımızın da üzerinde bir büyüme, yani yüzde 4,5 öngörüyorduk, yüzde 5 civarında bir büyümeyi de inşallah yakalayacağız" dedi.

Özellikle son aylarda aldıkları ekonomik tedbirlerin ve teşviklerin sahada birçok kuruluş tarafından bilinmediğini gördüklerini anlatan Tüfenkci, onun için bugün yaptıkları toplanın önemli olduğuna değindi.

Editör: TE Bilişim