Anneler Günü çarşı, pazarda da hareketliliğe neden oldu. Esnaflar işlerinin Anneler Günü dolayısıyla %20-50 aralığında arttığını dile getirdiler.
Anneler Günü için hummalı bir çalışma içine giren, hazırlıklara başlayan ve özel indirimler yaparak satışlarını hareketlendirmeye çalışan Yalovalı esnaflar, vatandaşlara geniş ürün yelpazesi ve cazip fiyatlarla birçok alternatif sundu. Mağaza sahipleri, Anneler Günü nedeniyle satışlarının yüzde 20-50 oranında arttığını belirtirken, yaşanan canlılıktan duydukları memnuniyeti de dile getirdi.

Gazipaşa Caddesi üzerindeki bir mağazaların yetkilileri anneler günü dolayısıyla işlerin en üste çıktığını belirterek, " Anneler Günü daha geçen haftadan hareketlenme yaşamamıza neden oldu. Bu hafta Cumartesi günü ise satışlarımız doruğa ulaştı. Neredeyse gelen talebe yetişmekte zorlandık. Anneler gününe özel ürünler ve indirimlerle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sumaya çalıştık.  Anneler Günü için özel hazırlıklarımız oldu. Vitrin tasarımımızı annelerimize göre yaptık. Fiyatları daha uygun olan zücaciye ve tekstil ürünlerimiz revaçtaydı. Vatandaşlar bütçelerine göre hediyeler alarak annelerini bu özel günde mutlu etmeye çalışıyorlar"
Altın ve Pırlantada indirim
Annelerine tektaş yüzük, kolye ve bilezik gibi ziynet eşyası hediye etmek isteyenler ise soluğu kuyumcularda aldı. Tüm özel günlerde olduğu gibi Anneler Günü için de hazırlıklarını tamamlayan kuyumcu esnafı, yüzde 50'ye varan indirimlerle müşterileri hizmet verdi. Kuyumcular, "Hafta sonunda kuyumcular kapalı olduğundan Anneler Günü öncesinde vatandaşlar anneleri için kendilerini hatırlatacak kuyum eşyaları aldılar. Özellikle tektaş yüzükler ve kolyeler, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da oldukça revaçta. Yüzde 50'ye varan indirimler de vatandaşlara oldukça cazip geliyor" diye konuştu.
Çiçek her zaman gözde
Rengarenk çiçeklerle vitrinlerini süsleyen çiçekçiler ise 7'den 70'e tüm vatandaşlara bu yılda hitap etti. Annelerine aldıkları hediyeyi bir demet çiçekle de tamamlamak isteyen vatandaşlar soluğu çiçekçilerde aldılar. Bu yılda çiçek satışlarında Gül en ön sırada yer aldı. Gü'ü Papatya ve Karanfil izledi. Çiçekçiler ise Anneler Gününün sabahında yoğun bir mesai yaptılar. Sabah erken saatlerden itibaren siparişlerini almaya ve bu siparişleri yetiştirmeye çalışan çiçekçiler yoğun anlar yaşadılar. Saksı türü çiçeklerde ise en gözde olan bu yılda Orkide oldu. Görüntüsü ile herkesi büyüleyen rengarenk Orkideler annelere hediye edildi.

 

Editör: TE Bilişim