Türkiye'de çiçekçilik sektörünün en önde gelen illerinden birisi durumundaki Yalova'da Çiçekçilik Fuarı'nın olmamasının eksikliği söylemlerde de gün yüzüne çıkmaya başladı. YTSO tarafından düzenlenen ancak yıllar önce düzenlenmesine ara verilen fuarla ilgili siyasiler adeta tek ağızdan konuştular. Adı çiçekle anılan bir ilde Çiçekçilik Fuarı düzenlenmemesinin bir çelişki olduğuna vurgu yapıldı. Konuyla ilgili olarak Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Çiçekçilik Fuarının Yalova'dan kopartılması son derece üzücüdür. Umarım önümüzdeki dönemde tekrar bu fuar Yalova'ya geri döndürülebilir. Fuarın yeniden Yalova'ya gelmesinin önemi büyüktür" derken.

Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise, " Çiçekçilik fuarı yeniden Yalova'da hayata geçirilmelidir. Kim bunu buradan gönderdiyse sebepse vebal altındadır. Siz bu kadar çiçekçilik sektörüne yatırım yapıyorsunuz. Bu kadar önem veriyorsunuz. Ama Yalova'da böyle bir fuar yapılmıyor. Bu bir çelişkidir" şeklinde konuştu.

Bu söylemlerin ardından fuarın düzenlenmesi adına ne gibi adımlar atılacağı ve konuyla ilgili tüm kesimlerin elini taşın altına sokup Yalova'ya Çiçekçilik Fuarı'nı yeniden kazandırıp kanadırmayacakları ise merak konusu oldu. 

Editör: TE Bilişim