Daha önce  2013 ve 2014 yıllarında Yalova Dörtyol’a köprülü kavşak  ya da bat çık yapılması için iki kez Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yazılı dilekçe ile başvuruda bulunduklarını belirten Çiftlikköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ramazan Tekin, “Yalova’nın en önemli sorunu belki de birçoğumuzun her gün yaşamak zorunda olduğu buradaki trafik sorunuydu. Son yıllarda iyice gün ışığına çıkan Dörtyol’daki trafik sorununun çözümü için bizler de sivil toplum kuruluşu olarak bu konunun çözümü noktasında Karayolları Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmuştuk. Bizim y

azılı başvurumuza en son gelen cevapta, buradaki ağaçların Yalova Belediyesi tarafından kesilmesinin ardından köprülü kavşak projesine başlanabileceği belirtilmişti” diye konuştu.

Başkan Salman’ın ağaç kesimini Yalova’nın en büyük sorunlarının başında gelen trafik sıkışıklığını çözmek için yapmak zorunda kaldığını belirten Tekin, “ Burada yaşanan sorunu bu trafik sıkışıklığını her gün yaşamak zorunda kalan Yalovalılar iyi bilir. Burada yaşanan sıkışıklık aynı zamanda o kadar aracın beklemesi hem doğayı kirletiyor, hem de bırakın normal zamanları acil bir hastanız vs. olduğunda oldukça zor durumda bırakıyordu. Yalova her geçen gün nüfusu artış gösteren bir yer. Özellikle Çiftlikköy ilçemizin nüfusu hızla artıyor. Burada oturan vatandaşlar da Yalova merkeze gitmek zorunda. Her geçen gün bu sorun içinden çıkılmaz hale geliyordu. Burada ağaç kesilmesi keyfiyetten ya da rant vs. amaçlı değil, sadece kamu yararına yapılan bir eylem. Bu kadar yaygara çıkartılmasına anlam veremiyoruz. Başka türlü çözüm bulunamadığı ortada. Ağaç oradan mecburiyetten kesildiyse, başka yere daha fazla ağaç dikilerek bu durum az da olsa telafi edilebilir. Karayollarının da en kısa zamanda bu sorunun çözümü için harekete geçerek, Yalovalıların mağduriyetini ortadan kaldırmasını istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim