Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde hayata geçirilecek olan ve 2.5 milyar TL'lik bir yatırımın yapılacağı Avrasya Giyim İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Avrasya OSB) için Yalova Valiliğinde üçlü protokol imzalandı. 
Yalova'da önemli bir iş istihdamı ve hacmi doğurması beklenen Avrasya OSB'nin en önemli adımı atıldı. Yalova Valiliği toplantı salonunda OSB'nin üçlü protokolü imzalandı. Protokol gereğince İl Özel İdaresinin %18’lik katılımından dolayı payına düşen tüm masrafların kurucu dernek tarafından karşılanacağı taahhüt edildi. Üçlü protokolün imza altına alınmasının ardından,  Yalova Valisi Tuğba Yılmaz başkanlığında, Avrasya OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Yılmaz, "Avrasya OSB’nin ilk fabrika inşaatlarına 2018 yılının ilk çeyreğinde başlanılması hedeflenmiştir. Uluslararası standartlarda kurulacak Avrasya OSB’de endüstri 4.0 çağı ihtiyaçlarına uygun şekilde teknolojik ve sürdürebilir altyapı; kesintisiz , minimum fiyatlar ve enerji imkânlarıyla  sanayicilerimizin hizmetine verilecek olup, Osmangazi köprüsüyle stratejik değeri daha da artan İlimizde hayata geçen Avrasya OSB ile komşu illere göre daha yüksek teşvik imkânları, ekonomik arsa tahsis koşulları sanayicilerimize sunulmuştur. İçerisinde yer alacak sosyal alanlar, spor tesisleri, fabrikadan halka satış merkezi, meslek yüksekokulu projeleri ile insana ve eğitime değer veren Avrasya OSB, bacasız sanayiyi tercih etmesi, yeşilin ön planda olduğu peyzaj düzenlemeleri, modern arıtma tesisi yatırımları, rüzgâr ve güneş enerjisi seçimleri ile yatırımını doğaya yapmayı hedeflemiştir" dedi.
8 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak

Yalova Avrasya Giyim İhtisas OSB Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 25.09.2017 tarihinde kuruluş protokolünün onaylanması sonrasında tüzel kişilik kazanan Avrasya Giyim İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile, Yalova Çiftlikköy’de yaklaşık 2.5 milyar TL yatırım yapılarak 8 bin 500 kişiye istihdam oluşturulacağının öngörüldüğü de belirtildi

 

 

Editör: TE Bilişim