İSMMMO’nun “Türkiye’de e-Ticaret” adlı raporuna göre 2013 yılı sonunda, yaklaşık 5 milyon kişi “online” ortamda 31 milyar liralık mal ve hizmet satın almış olacağına dikkat çeken Doğan,” Bu kişiler, elektronik ticaret yoluyla her işlem başına ortalama yaklaşık 200 lira harcıyor. Rapora göre e-ticarette en çok giyim ve spor malzemeleri satın alınıyor” dedi.

Online ticaretin kayıtlı ekonomi idealindeki Türkiye için önemli olduğunu söyleyen Yalova Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İslam Doğan,  milli gelir ve vergi gelirlerin artışında önümüzdeki yıllarda bu alandaki etkinin daha çok rolü olacağını belirtti. Oda Başkanı İslam Doğan,  online ortamda satın almalara vergi desteği getirilmesinin önemine dikkat çekti.

Türkiye’de e-ticaret raporunu değerlendiren Doğan, “Rapora göre 2013 yılı sonunda, yaklaşık 5 milyon kişi “online” ortamda 31 milyar liralık mal ve hizmet satın almış olacak. Bu kişiler, elektronik ticaret yoluyla her işlem başına ortalama yaklaşık 200 lira harcıyor. Rapora göre Türkiye’de e-ticaretin büyüklüğü ise önümüzdeki beş yılda üçe katlanacak” dedi.

“Türkiye’de  e-Ticaret” adlı raporu değerlendiren Yalova Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İslam Doğan, “online ticaretin gelişmesinin kayıtlı ekonomi idealindeki Türkiye için önemli olduğunu söyledi. Online satın almaların milli gelir ve vergi gelirlerin artışında önümüzdeki yıllarda daha etkin bir rolü olacağını belirten İslam Doğan , “Dünyada ve Türkiye'de internet erişimi olan nüfus sayısındaki hızlı artış, mobil internet erişiminin giderek hızlanması ve ucuzlaması online harcamaları teşvik ediyor” diye konuştu.

Oda Başkanı İslam Doğan, dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de her geçen gün çeşitlendirilen ve daha güvenli hale getirilen ödeme sistemlerinin bir zamanlar hayal gibi görünen internet üzerinden alışveriş fikri desteklediğini ve dünyanın en hızlı büyüyen iş alanı haline getirdiğini vurguladı. Online ortamda satın almalara vergi desteği getirilmesinin önemine de dikkat çeken İslam Doğan, “Örneğin internet üzerinden bir kitap satın alındığında normal Katma Değer Vergisi yüzde 8 olan bu kültür ürünün KDV’si yüzde 18 olarak hesaplanıyor. Oysa tam tersi bir oranlama olması gerekir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim