Devlet Su İşleri (DSİ) 1. Bölge Müdür Yardımcısı Fehmi Köse, “Toplamda bu sene programa girecek 31 milyon 500 bin liralık işimiz var” dedi.
Köse, Yalova’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Köse 5 adet inşaat işinden 3 adetinin bittiğini dile getirdi. Köse,  bunları şöyle açıkladı: “Yalova-Çınarcık-Esendere ıslah ikmali işi. Bu işimiz ikmali yapıldı, tamamlandı. 938 bin liralık işti. Çınarcık Ortaburun Göleti sulaması işi tamamlandı. Yalova Termal Kadıköy Kızılcıkderesi ıslahı işimiz de tamamlandı” dedi.
“Yalova ili dereleri ıslah çalışmasıyla ilgili master plan çalışması yapılıyordu” diyen Köse, bu planlanmanın tamamlandığını  kaydetti. Köse, “Bu planımıza bağlı olarak da yeni yatırımlarımız devreye girecek” dedi.
Yeni yatırım programı hakkında bilgi veren Köse, “Bu sene yatırım programlarımız Armutlu Deresi ikinci kısım ıslahını yapacağız. Bu 1 milyon liralık işimiz. Armutlu Fıstıklı, Çağlayan ve Uzun Dere ıslahları var. Bunlar 1 milyon 200 bin liralık bir iş. Yalova Salımandere 1. kısım ıslahı. Bu 10 milyonluk bir iş. Yalova Kazımiye Deresi 1. kısım ıslahı bu da 10 milyon lira tutarında. Yalova Çınarcık Aydere ve Değirmendere ıslahı 9 milyon lira. Toplamda bu sene programa girecek 31 milyon 500 bin liralık işimiz var” ifadesini kullandı.
Köse, devam eden işlerle ilgili olarak ise, “Armutlu Yumrudere ve Sarpdere Gölet, inşaatlarımız devam ediyor. Planlama olarak Kınalı ve içme suyu barajlarımızın planlamasını bu sene ihale ediyoruz. Seneye de projesi ve yapım ihalesi planlanıyor” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim