Yalova’nın özellikle genç işsizlik sorunu gündemdeki yerini korurken, işsizlerin iş bulamamaktan işyerlerinin ise çalıştıracak kalifiye eleman bulamadığından dert yandığını belirten Çiftlikköy Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Tekin, “Çiftlikköy Küçük Sanayi Sitesi, bugün %100’e yaklaşan doluluk oranı ile ve 146 dükkanda çeşitli iş kollarında faaliyetini sürdürüyor. Sanayi sitemiz yaklaşık olarak 300 kişiyi istihdam ediyor. Ancak iş yerlerinin önemli bir sıkıntısı var.O da çalıştıracak kalifiye eleman sıkıntısı. Bunların başında da kaynakçı, mobilyacı, elektrikçi gibi kalifiye eleman geliyor. Bunun gibi mesleklerde çıraklığını tamamlamış kalfa statüsünde eleman bulmakta işyerlerimiz zorluk çekiyor. Bu da önemli bir sıkıntı” diye konuştu. 

Çiftlikköy Küçük Sanayi Sitesi’nin ilçenin ekonomisine önemli katkı sunduğunu belirten Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Tekin, sanayinin inşaat kalitesi, yerleşim biçimi ve güvenlik önlemleri ile benzerleri arasındaki en modern sanayi sitelerinden birisi olduğunu söyledi.

Sanayi Sitesi’nin tam kapasite ile çalıştığını ve yeni etap için 2011 yılından bu yana yer için uğraştıklarını belirten Tekin, sanayiye talebin yüksek olduğunu söyledi. Tekin, Çiftlikköy Küçük Sanayi Sitesi’nde ağırlıklı olarak ağırlıklı olarak mobilya, demir doğrama gibi, çelik işleme gibi işyerlerinin faaliyet gösterdiğini  de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim