Yalova Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu, Kosova’ya gerçekleştirilen ziyaretin ardından, Yalova’daki çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser  kurul üyeleriyle  birlikte Armutlu ilçesinde bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. Armutlu programında önce geçtiğimiz günlerde Armutlu’ya kaymakam olarak atanan kadın kaymakam  Tülay Baydar Bilgihan’a  nezaket ziyaretinde bulunan İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser,  ziyarete ilişkin olarak gazetemize yaptığı açıklamada,  “Kadın kaymakamımızın Yalova’da göreve başlamış olmasından dolayı duyduğumuz mutluluğu ifade etmek için kendisini Kadın Girişimciler olarak ziyaret etmek istedik. Karşılıklı yapabileceklerimiz ile ilgili olarak bilgi alışverişinde bulunduk. AB Projeleriyle ilgili olarak neler yapabiliriz bunları konuştuk. Sayın Kaymakamımız ilçede mikro kredi verilen işyeri ziyaretleriyle ilgili olarak kadınlarımızın sorunlarını yerinde görebilme amaçlı ilçe Sosyal Dayanışma Vakfı Müdürü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü’nü bizimle birlikte ziyaretlerimizde görevlendirdi. Sayın Kaymakamımıza Çiçek Sabun projesiyle ilgili olarak bilgilendirmede bulunduk ve ilçede bu konuda kadınlarımıza eğitim verilmesi anlamında görüş birliğine vardık.”  dedi.

İl Kadın Girişimciler Kurulu daha sonra Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan’ı makamında ziyaret etti. Kurul Başkanı Süheyla Uzuneser, kurulun ‘Hobim İşim Olsun’ projesi kapsamındaki çiçek sabunlarıyla ilgili başkan Birkan’a bilgilendirmede bulundu.

Armutlu’daki ziyaret ve temaslarını Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü’nü ziyaret ederek sürdüren İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, girişimcilik öykülerini üniversitede anlatarak, bu konuda rol model olabileceklerini ifade ettiler. Ardından Kurul üyeleri;  Armutlu Halk Eğitim Merkezi kursiyerleriyle bir araya geldi. Armutlu Halk Eğitim Merkezi’nde eğitimi verilen Armutlu’nun unutulmaya yüz tutmuş el işiyle ilgili incelemede de bulunan kurul üyeleri, mikro kredi konusunda destek olabileceklerini ifade ettiler. Kursiyer kadınlar da çiçek sabun projesi hakkında bilgi alarak, bu kurslara kendilerinin de katılmayı arzu ettiklerini dile getirdiler.

Armutlu’daki ziyaretlerinin öğleden sonraki bölümünü  mikro kredi verilen işyeri ziyaretlerine ayıran YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri Armutlu’ya bağlı Fıstıklı Köyü ve Çınarcık’ta incelemelerde bulundu.
Editör: TE Bilişim