Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) "KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı 2017 Çağrısı’na ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, KOBİ Gelişim Destek Programı 2017 Çağrısı başvurularının başladığını bildirerek, imalat sektörü KOBİ'lerine 1 milyon liraya kadar destek verileceğini söyledi.
Becan, Katma değerli ve ileri teknolojili sektörler Türkiye ekonomisinin üretim ve dış ticaret yapısının değişmesinde öncü rol oynamaktadır. Misyonu KOBİ ve girişimcilerin rekabet güçlerini geliştirecek destek ve hizmetler sunarak ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmak olan KOSGEB tarafından, bu anlayış doğrultusunda, imalat sanayinde hedeflenen yapısal dönüşümün aktörü olacak KOBİ’lerin desteklenmesi için “Üretim Ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ’lerin Payının Arttırılması” konulu proje çağrısı hazırlanmıştır. Proje çağrısının hedef kitlesi, imalat sektöründeki KOBİ’ler, proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerektiği belirtilirken, firmaların, 2016 yılı net satış hasılatının en az 300.000 TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacağı ifade etti.
Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebilecektir.

Editör: TE Bilişim