Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü ve tamamlandığında İstanbul-İzmir arasındaki mesafeyi 3,5-4 saate düşürmesi hedeflenen Körfez Köprüsü ve Otoyol Projesi, yılda 870 milyon TL tasarruf sağlayacak.

Dilovası Dil Burnu ile Yalova Hersek Burnu arasında yapımı devam eden Körfez Köprüsü ile birlikte Türkiye’nin en büyük otoyol projesi olan İstanbul İzmir Otoyolu çerçevesinde yapımı devam eden köprü ayakların yaklaşık 40 metre su derinliğinde inşa ediliyor. Her bir köprü ayağında ise yaklaşık 50 bin ton ağırlığında 2 keson kullanılıyor. Köprü ayakları 6 ay sonra imalatlarının tamamlanmasının ardından 40 metre derinliğinde suya yüzdürülüp batırılacak.2 bin 682 metre uzunluğundaki Körfez Köprüsü inşaatı tüm hızıyla devam ederken, geçtiğimiz ay Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da izlediği çalışma ile  4 katlı apartman yüksekliğinde ve yaklaşık 16 basketbol sahası büyüklüğündeki keson Yalova Hersek Burnu'ndaki kuru havuzdan yaklaşık 11 kilometre uzaklıktaki Kaytazdere sahilindeki geçiş teçhiz rıhtımına kadar getirilmişti.

Proje tamamlandığında halen İstanbul-İzmir arası 8-10 saat süren yolculuk böylelikle 3,5-4 saate, halen 3 saat süren İstanbul- Bursa arasındaki ulaşım ise 1 saate düşecek. Güzergah üzerinde yer alan Manisa ve Balıkesir ili ile Güzergah çevresinde yer alan Eskişehir–Bozüyük–Bilecik Bölgesinin gelişmekte olan sanayileşmesine ilave katkı sağlayacak olan Otoyol, bu bölgede yeni yatırımların da önünü açacak. Gebze – Orhangazi – Bursa – Balıkesir – İzmir Otoyolunun yapılmasıyla Edirne-Kınalı-İstanbul-Ankara Otoyolu İzmir-Aydın Otoyolu ile birleşerek Marmara Bölgesi Ege Bölgesi’ne otoyol ağıyla bağlanmış olacak. Taşıt İşletme Giderlerinin artmasından (artan yakıt tüketimi, araç bakım ve onarım giderleri vb.) oluşan ekonomik kayıplar da böylelikle ortadan kalkacak.

Editör: TE Bilişim