Yalçın, “Sendikamız, bizlerin içinden gelen, gecesiyle gündüzüyle nöbet tutmuş tüm zorlukları bilenlerin oluşturduğu bir sendikadır” dedi.

Güvenlik-İş Sendikası Yalova İl Başkanı Tekin Yalçın, yazılı bir açıklamada bulunarak özel güvenlik görevlilerini tek çatı altında örgütlenmeye ve birleşmeye davet etti.

Yalçın, şu açıklamada bulundu:

“Bizler yıllarca ezilen kafalarına göre her yerde çalıştırılan otoparkçılıktan bahçıvanlığa kadar iş yaptırılan adı Özel Güvenlik Görevlisi olduğu halde Güvenlikçi diye hitap edilen kişileriz. Bizler Yaşam standartlarının altında olan aldığımız ücreti dahi fazla Sadece oturuyorlar diye düşünenlere dahi güven sağlayan kişileriz. Bizler her türlü haksızlığa şiddete hakarete uğrayan dahası hak ettiği değeri görmeyen emekçileriz. Bizler yıllarca görünmezlikten gelindiği halde sürekli hayatın içinde yer alan her oluşumun başladığı yerde  “Önce Güvenlik” anlayışının temeliyiz. Bu kadar değerli ve önem arz eden biz özel güvenlik görevlilerinin geleceğini hakkını koruması yaptığımız görev kadar önemlidir. Geleceği ve iş güvencesi olmayan bizlerin artık ayağa kalkması yaptığı görevin bilincine varması artık kaçınılmazdır. Bizler Kanunların ve Anayasa’nın vermiş olduğu tüm haklarımızı özgürce kullanmak ve geleceğimizi güven altına almak adına bir olmak birlik olmak zorundayız. Günümüzde çığ gibi büyüyen hayatınızın olmazları arsına giren özel güvenlik görevlilerini temsil edeceğim diyenlerinde sayısı da artmaktadır. 2004 yılından itibaren hayatımıza giren özel güvenliğin kim olduğunu ne amaçla görev yaptığını bilmeyenler gittikleri hastanelerden postanelere kadar tüm kurumlarda yaşadıkları ilk sorunda özel güvenliğe bağıran hakaret eden aracı için kavga yaratanlar ‘Benim vergimle maaş alıyorsun diyenler’ nedense bugün sözde özel güvenliğinin savunucusuyum diye meydanlarda dolaşmaya başlamışlardır. Şaşırmamak elde değil. Ne oldu da Bizler bu kadar önemli olduk yoksa güvensiz mi kaldınız.”

Özel güvenlik görevlilerine birleşme çağrısında bulunan Yalçın, “Değerli özel güvenlik görevlisi arkadaşlarım bir yanlışa bir yanlışta biz yapmamalıyız sizleri temsil edeceğine  güvenmediğiniz kişilere ve yapılara  asla fırsat vermeyiniz. İşi ehline veriniz ve Türk-iş Güvenlik-iş Sendikası’nda birleşiniz. Unutmayınız sendika hakkı Anayasal bir hak ve özgürlüktür kısıtlanamaz yasaklanamaz. E-devlet üzerinden isteğiniz sendikayı seçmek ve üye olmak yaşadığınız evin kapısı anahtarınızla açmak kadar en büyük özgürlüğünüzdür. Özgürlüğünüze hükmedin, hükmettirmeyin. Peki neden doğru sendika?

Hak arama mücadelesinde yalnız kalmamak için, başkalarının kararları karşısında kararsız ve susmamak için, çalışacağımız yerlerde iş güvenliğini ve barışı sağlamak için eşit işe ücret için, kanunların vermiş olduğu hakları özgürce kullanmak için, yasal olan haklarımızda ve çalışma saatlerimizde keyfi uygulamalara maruz kalmamak ve hak ettiğimiz değere ulaşmak için doğru karardır doğru sendika. Kalite asla tesadüf değildir.  Seçeceğiniz sendikayla hak ettiğiniz değere öneme ulaşmak artık çok daha kolay. İş kolumuz olan 19. İş kolunda lider olan Güvenlik-iş Sendikasıyla sende kazan sende geleceğine yön ver, değişime ses ver. Özel güvenliğin gerçek manda sesi ve savunucusu olan Güvenlik-iş Sendikası’nın tercih edilmesinin en büyük nedeni başkanından en altındaki üyesine kadar tamamı ‘Özel Güvenlik’ görevlilerinden oluşturmaktadır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim