Altınova Tersanelerinde Seltaş tersanesinde Seltaş-Polarmarine ortaklığıyla yapılan Polarnet Gemisi düzenlenen törenle denizle buluştu.
Altınova Tersanelerinde Seltaş tersanesinde Seltaş-Polarmarine ortaklığıyla yapılan Polarnet Gemisi düzenlenen törenle denizle buluştu.
Seltaş Denizcilik ve Polarmarine Gemi İşletmeciliği’nin ortak girişimi ile inşa edilen çok maksatlı kuru yük gemisi Polarnet; Seltaş Tersane sahibi Aslan Ailesi, Polarmarine Gemi İşletmeciliği adına Recep Aksakal, AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf ziya Öztabak, Ulaştırma Bakanlığı Deniz Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İbrahim Özden Koçer, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Fazıl Uzun, Gemi Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak’ın yanı sıra sektör temsilcileri ve tersane çalışanları ile ailelerinin katılımı ile denize indirildi.
Polarnet’in inşasında birinci sınıf ekipman ve malzeme kullanılmış olup günümüz regülasyonları ve balast water treatmet sistem gibi yakın gelecekte yürürlüğe girecek regülasyonlara göre dizayn ve inşa edildi. 136 metre boyunda, 19.60 metre genişliğinde ve 10.5 metre yüksekliğindeki Polarnet, 13bin deadweight tonluk ve 3 ambarlı çok amaçlı kuru yük gemisi, konuşmacılara plaket takdiminin ardından dualarla uğurlandı.
Editör: TE Bilişim