YTSO Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Hobim İşim Olsun Projesinin bir alt çalışması olarak hayata geçen Çiçek Sabun İmalatı hızla yaygınlaşıyor. Düzenlenen kurslar büyük ilgi görürken Çiçek Sabun imalatı kadınlara iş kapısı oluyor. Bu kapsamda Taşköprü Beldesinde, Taşköprü Belediyesi'nin de desteği ile başlatılan Çiçek Sabun Kursu tamamlandı. Kursu başarıyla bitiren bayanlara sertifikaları ise Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, YTSO Başkanı Tahsin Becan, YTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser'in de katıldığı bir törenle dağıtıldı. Sertifika töreninde konuşan kursiyerlerden Gülsün Demir bu kurs sayesinde artık bir meslek sahibi olduğunu dile getirerek, "Bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyelerine Sabun Çiçeği Kursunu açılmasında katkılarından dolayı arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim. Sizlerin sayesinde biz kadınların eline çok yakışan bir meslek sahibi olduk. Kursa devam ederken aile bütçemize katkı sağlamaya başladık. Herkes tarafından büyük bir ilgi ve beğeni ile karşılanan ürünlerimiz bizleri daha çok çalışmaya teşvik ediyor “ dedi.

YTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser ise kursu tamamlayan bayanlara ve katılımcılara hitap ederek Çiçek Sabun imalatının her geçen gün bir bayan için meslek ve ekmek kapısına dönüştüğünü görmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Sertifika törenine katılan Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan'da bir konuşma yaptı. Ertan konuşmasında, "Taşköprü Belediyesi olarak başımızın tacı siz kıymetli bayanlarımız için düzenlediğimiz sabun çiçeği kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerleri tebrik ediyorum. Ev giderlerine katkıda bulunmak amacıyla başladığınız sabun çiçeği kursundan meslek sahibi, yaptığı ürünlerin karşılığında aile bütçesine katkı sağlayan iş kadınları olarak mezun oluyorsunuz. Aranızdan iki bayan arkadaşınızın medeni cesaret göstererek açtığı atölyelerinde ve atıldıkları iş hayatlarında bol kazançlar dilerim. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da siz değerli bayanlarımızın istediği her türlü kurs ve etkinliği yapmaya hazırız. Sizin talepleriniz doğrultusunda kurs ve hizmetlerimiz artarak devam edecek “sözlerine yer verdi.

Ardından kursiyerlerin sertifikaların Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, YTSO Başkanı Tahsin Becan ve YTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser dağıttı. Sertifika töreninin ardından kursiyerlerin yaptığı çiçek sabunların yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergiyi gezen protokol ve davetliler çiçekleri çok beğendi.

 

Editör: TE Bilişim