7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yapılandırılması kanunu çerçevesinde vatandaşlara büyük bir fırsat sunuldu. Bu kapsamda SGK Yalova İl Müdürlüğü de toplumun her kesiminin bu yapılandırma hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak adına çalışmalara başladı. Yapılandırmanın sunduğu fırsatların anlatıldığı broşürlerle ziyaretler gerçekleştiren SGK Yalova İl Müdürü Mehmet Salih Aydın ve ekibi bu konuda halka bilgi aktarıp sorularını yanıtlıyorlar. Bu yapılandırmanın önceki yapılandırmalara oranla çok daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayan Aydın, “Halkımızın bu fırsattan faydalanması ve borçlarını yapılandırmaları için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Zira bir daha bu tip bir yapılandırmanın ne zaman çıkacağı hiç belli olmaz. Biz son güne kadar vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımız 31 Temmuz tarihine kadar başvurularını yapsınlar” dedi.
Muhtarlar Derneği’ne ziyaret
Bilgilendirme çalışmaları kapsamında SGK Yalova İl Müdürü Mehmet Salih Aydın ve Müdür Yardımcısı Hasan Demiröz Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir’i de ziyaret etti. Ziyaretlerde 7143 sayılı yapılandırma kanunu ile borçlar üzerindeki gecikme zammı ve gecikme cezası gibi alacaklardan vazgeçildiği anaparanın Yİ-ÜFE ile güncellendiği ve taksit yapılarak ödemelerin gerçekleştirilmesinde kolaylık sağlandığı anlatıldı. İki ayda bir ödenmek koşuluyla 18 eşit taksitte ve 36

Ayrıca çeşitli dönemlerde borç ve prim günleri askıya alınan 4/b (Bağ-kur) sigortalıları bu günleri yine Yİ-ÜFE güncellemesi yaptırarak satın alma imkânı getirildiği hakkında Kandemir’e bilgi verildi.
Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir ise broşürlerden alarak muhtarlıklara gelen vatandaşlara bunları dağıtacaklarını tüm muhtarlıklarda ise vatandaşlara yapılandırmanın son başvuru tarihinin 31 Temmuz olduğunun hatırlatılacağını da vurguladı.

Editör: TE Bilişim