Yalova İl Özel İdaresi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’yle yürüttüğü ortak proje kapsamında çiftçiler için büyük öneme sahip ‘tarımsal meteoroloji ağı ve erken uyarı sistemi’ kurdu
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan, yürütülen proje kapsamında çiftçiler için büyük öneme sahip olan ‘Tarımsal meteoroloji ağı ve erken uyarı sistemini’ kurduklarını söyledi. Karahan, bu çalışmanın ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.
Karahan, yaptığı açıklamada projeyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’yle ortak bir proje yürüttüklerini söyleyen Karahan, “Ortak yürütülen proje kapsamında Taşköprü Belediyesi’ne ait arazi üzerine kurulan Erken Uyarı Sistemi ile Altınova ve Taşköprü sahil bölgesinde bulunan meyve ve sebze alanlarında yöre çiftçilerine, ilçe halkına ve ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Erken Uyarı Sistemi, meyvede Kara Leke, İç kurdu, Armut Ateş Yanıklığı, sert çekirdekli meyvelerde Monilya, şeftalide doğu meyve güvesi gibi hastalıklara karşı erken uyarı vererek çiftçiler tarafından zamanında gerekli ilaçlanmanın yapılması sağlanacaktır. Sistemin kurulması için İl Özel İdaresi Bütçesi’nden 17 bin 500 liralık bir harcama yapılmıştır” dedi.
Editör: TE Bilişim