Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Atatürk Merkez Araştırma Enstitüsü işbirliği ile 30 kadın çiftçiye tarımsal eğitim verildi. Tarımsal anlamda uzmanlaşan kadın çiftçiler törenle sertifikalarını aldı. 
Yalova’da kadın çiftçilerin daha iyi bir tarım için bilgi ve yöntem sağlamak, kaynakları daha etkin yönetebilmek, yeni teknolojileri öğretmek ve uygulatmak amacıyla Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen Kadın Çiftçiler Tarımsal Yenilikler ile Buluşuyor Projesi kapsamında yaklaşık 30 kadın çiftçiye sertifikaları verildi. Kadın çiftçilere sertifikalarını, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Görentaş, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz ve ilçe müdürleri verdi. 
Konu hakkında bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Görentaş,  “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yenilikler ile Buluşuyor Projesi kapsamında 2015 yılı eğitim yılı, 2016 yılı da uygulama yılı olmak üzere bakanlığın bir projesi oldu” açıklamasında bulundu. 2016 yılının uygulama yılı olacağının ifade eden Görentaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “2015 yılı Nisan ayında Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Müdürlüğü’nün katkıları ile yaklaşık 30 tane kadın çiftçimize bahçeden çatala gıda güvenliği, örtü altı sebze yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği, meyve ve sebze yetiştiriciliği, yeni tür mantar yetiştiriciliği gibi konularda, uzmanları tarafından eğitimler verildi. Bu eğitimler sonucunda tıbbı ve aromatik bitkiler konusunda lavanta yetiştiriciliğinin önemini vurguladık. Bununla ilgili bir proje hazırladık. Bu projeyi de bakanlığımıza sunduk. Bakanlığımızda uygun gördükten sonra lavanta yetiştiriciliği konusunda kadın çiftçilerimizin de desteği ile projeye başlamış olacağız.”
Editör: TE Bilişim