6552 sayılı devlet alacaklarının yeniden yapılandırılmasını içeren yapılandırmada son 2 güne girildi. Yalova Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yalova İl Müdürü Mehmet Salih Aydın son başvuru tarihinin tekrar uzatılmayacağını dile getirerek vatandaşları bu fırsatı kaçırmamaları konusunda uyardı.
Devlet alacaklarının yapılandırılması ile ilgili son başvuru tarihi alınan kararla 31 Aralık 2016'dan 25 Kasım 2016 tarihine uzatılmıştı. Yapılandırmada son başvuru tarihi için son 2 güne girildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yalova SGK İl Müdürü Mehmet Salih Aydın, "Yapılandırmada başvuru için son 2 güne girdik. Şu ana kadar Yalova'da baktığımız zaman 4 B tabir edilen Bağkurlulardan bin 350 vatandaşımız ve  2 bin 500 de işveren bu yapılandırmadan yararlanmak için başvurdu. Beklediğimiz rakamları yakaladık. Son 2 günde de daha fazla bir yoğunluk bekliyoruz. Yeni bir tarih uzatması ile ilgili bir çalışma yok. Yapılandırmada peşin başvuruya büyük bir ilgi oldu. Bunda ciddi avantajlar var. Vatandaşlarımızda bu avantajlardan faydalanmak adına peşin ödeme yolunu sıkça tercih etti. Bu yapılandırmanın hedeflerine ulaştığını göstermesi açısında son derece sevindirici bir durum.
Genel Sağlık Sigortalılar için de yapılandırma hızla devam ediyor. Bu yapılandırma onlar açısından da son derece avantajlı. Hem faizini siliyoruz, hem de peşin ya da 12 taksit seçeneklerini sunuyoruz. İlk taksiti ödedikten hemen sonra sağlık hizmetinden faydalanmaya başlıyorlar. Bunda da ciddi bir başvuru aldık. Belediyelerimizde yapılandırmalarını gerçekleştirdiler" dedi. 

Editör: TE Bilişim