Bu hafta 10 Nisan 2012 Salı günü Gökçedere’de Kışla Caddesi No: 29 adresinde KOSGEB desteğiyle açılan SZR Tekstil İnşaat Taahhüt Gıda Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkilisi Şenol Sezer YTSO Proje Koordinatörü Mustafa Kurdoğlu, Dış İlişkiler ve Fuarlar Koordinatörü Hande Güngörür, KOSGEB Yalova Sinerji Odağı Uzmanı Halit Cem Teztürer ve KOSGEB Sorumlusu Y.Bülent Arıcı’dan oluşan proje ekibi tarafından ziyaret edildi.

İşletmesi hakkında bilgiler veren firma sahibi Şenol Sezer “SZR Tekstil 1972 yılında babamızın desteğiyle annemiz Türkan Sezer tarafından Termal ilçesi Gökçedere Mahallesinde perakende sektöründe hizmet vermek amaçlı kurulmuş, 1993 Yılında ağabeyim Fuat Sezer’e devredilerek yine perakende sektöründe hizmetlerine devam etmiştir. 2011 yılında ise %50’şer ortaklık olarak Şenol Sezer ve Fuat Sezer tarafından şirketleştirilmiş ve imalat sektörüne yönelerek perakende sektöründen çekilmiştir. Şu an yazlık sezona hitaben ürettiğimiz imalat portföyümüzde erkek şort ve mayo guruplarından kısa taytlı kısa kollu havuz kıyafetlerine ve daha mutaassıp müşteri kitlelerine hitaben ürettiğimiz tam kapalı tesettür mayoları bulunmaktadır. Mersin, Hatay, Balıkesir, Ankara, İstanbul ve Yalova ürünlerimizi pazarladığımız iller arasında bulunmaktadır. İlerleyen yıllarda ürünlerimizi ulaştırmayı planladığımız illerin sayısı işletmemizin büyümesiyle orantılı şekilde artacağı düşünülmekte ve bu yönde planlamalar yapılmaktadır” dedi.

Genele yönelik tespitlerini de aktaran Şenol Sezer “Sermayenin adil bir şekilde tabana yayılması ve istihdamın arttırılmasında Venüsbet önemli bir rol üstlenen KOBİ’lerin desteklenmesi ülke ekonomimiz için olduğu gibi il ekonomimiz ve istihdam seviyemiz açısından da çok elzemdir. Bu kapsamda görev yapan KOSGEB’e çok önemli bir misyon yüklenmiştir ki Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB takdire şayan bir eşgüdümle il bünyesindeki KOBİ’leri hem eğitsel hem de girişimci destek programı kapsamında maddi olarak desteklemektedir. Ancak bu destekler kuruluş aşaması ile sınırlı kalmamalı, işletmelerin ikinci hatta üçüncü nesillere devredilebilecek kadar uzun ömürlü olmaları hedeflenmelidir. Bu kapsamda işletmelerin kurumsallaşmaları önündeki problemlerin tespitine yönelik araştırmalar yapılarak tespit edilen problemlerin aşılmasına yönelik eğitimler verilmeli ve kurumsallaşmaları sağlanmalıdır. Bunun yanında büyüme eğilimindeki işletmelerin piyasadaki tahsilât güçlüğünden ve vade uzunluğundan kaynaklı finansal sorunları bulunmaktadır.  Bu sorunları aşabilmeleri ve faiz batağına saplanmamaları açısından KOSGEB tarafından belirli aralıklarla çıkartılan faiz desteği de işletmelere can suyu gibi gelmektedir. Bu desteklerin istikrarlı devamlılığı işletmelerin gelişmeleri açısından çok önemli bir yere sahiptir” dedi. Ziyaretten mutluluk duyduğunu dile getirerek iş kurma sürecinde Yalova Ticaret ve Sanayi Odası proje ekibinin verdiği destek ve gösterdiği ilgiden çok memnun olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim