Yıllardır Arap turistlerin tatil tercihlerinde başı çeken Yalova,  yabancılara mülk satışının sınırlarını genişleten  ‘Mütekabiliyet Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından Arap yatırımcıların da gözdesi olmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda yapılan ihaleyle Yalova Belediyesi’nin satışa çıkardığı Arboretum Arazisinin bir kısmını da İstanbul merkezli Ortadoğu ülkelerine hizmet veren Merosa şirketi almış ve Yalova’ya 250 milyon Lira’yı bulan bir yatırım yapılacağını duyurmuştu. İhalenin ardından gözler Yalova’daki Arap yatırımlarına çevrildi.

Mütekabiliyet Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından ülke genelinde toplam 38.000 metrekare mülk satın alın Arap yatırımcıların İstanbul’dan sonra en çok yatırım yaptıkları şehir olarak Yalova dikkati çekiyor.

Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Adem Şen, yabancılara mülk satışının sınırlarını genişleten yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, Yalova’da Arap kökenli müşterilerin özellikle Suudi Arabistan ve Dubai’den yatırımcıların Yalova’yı tercih ettiğini söyledi. İnşaat sektöründe Yalova’daki gelişmeleri Arap yatırımcılarının da dikkatle takip ettiğini belirten Şen , “Özellikle yeni başlayan inşaat projelerine, Arap yatırımcılar aracı bir takım kişi ya da kuruluşlar aracılığıyla iştirak ediyorlar. İnşaat bittikten sonra da satışı gerçekleşiyor. Yalova’da Arap yatırımcılar şu anda ağırlıklı olarak daire satın alıyorlar, bu konuda bir hareketlilik var” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim