Merkez Hakem Kurulu(MHK) önceki günlerde Yalova İl Hakem Kurulu’nun başına Ergin Şahinoğlu’nu getirmesinin ardından, görev dağılımını da gerçekleştirdi. Yeni yönetimde başkanvekili ve gözlemci atama sorumlusu olarak Ali Osman Şentürk, Hakem Atama Sorumlusu ve Eğitim Sorumlusu Süleyman Çark, Antrenman ve Mentör Sorumlusu İsmet Hakan Oral ve Raportör ise Erdal Temel oldu.

Yalova İl Hakem Kurulu’nun belirlenmesiyle birlikte Başkan Şahinoğlu, kolları sıvarken, Merkez Hakem Kurulu ile önümüzdeki günlerde görüşerek ilimizde aday hakem kursu açmayı hedefliyor.

Göreve geldikten sonra ilk açıklamasını gazetemize yapan Yalova İl Hakem Kurulu Başkanı Ergin Şahinoğlu, “Yeni yönetimin Yalova hakemliğine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca tüm paydaşlarımız için. Bizim Yalova’da futbol hakemliğinin başına geçmemizdeki en büyük sebep genç hakemlerin ilimiz futboluna kazandırılması ve sayının artması neticesinde rekabetin artmasıyla birlikte daha kaliteli bir hakem kadrosu oluşturmak. Bunun için ilk planımız. Hakem kursu açılmasıdır. Hakem kursuyla alakalı olarak Merkez Hakem Kurulu’yla görüşmemiz olacak. En yakın zamanda ilimizde futbol aday hakem kursunu açmayı planlıyoruz. Bununla alakalı olarak üniversitemizle, kulüplerimizle birlikte verecekleri destekle açacağımız kurstan sonra güzel bir aday hakem kadrosu oluşturmayı düşünüyoruz. İlerleyen zamanlarda hakemlerimizin eğitimlerine katkı olarak il içinde de İl Hakem Kurulu olarak hakemlerimizi gruplar halinde eğitimler organize edeceğiz. Kural bilgisi ve saha içi çalışmalarla alakalı olarak. Camiamızdan talebimiz genç hakemlerimize yönelik daha anlayışlı davranılması, hatalardan ders çıkartarak, hata yapmamalarını öğreteceğiz. Futbol kamuoyundan beklentimiz sabırla yaklaşmalarıdır. Bizler saha içi deneyimlerini kazandırmak için var gücümüzle çalışacağız. Yalova’ya güzel bir hakem kadrosuyla hizmet vereceğiz” dedi.

Yalova İl Hakem Kurulu Yönetimi Şu Şekilde Oluştu;

İHK Başkanı

İsmail Ergin ŞAHİNOĞLU

İHK Başkan Vekili

Gözlemci Atama Sorumlusu

Ali Osman ŞENTÜRK

2. Amatör Küme’de Çekişme Kızışıyor 2. Amatör Küme’de Çekişme Kızışıyor

Hakem Atama Sorumlusu

Eğitim Sorumlusu

Süleyman ÇARK

Antrenman Sorumlusu

Mentör Sorumlusu

İsmet Hakan ORAL

Raportör

Erdal TEMEL

Editör: Arda Yavuz