Ülkenin ekonomik gidişatından memnuniyetsiz olan halkın belirli bir kesimi, yurtdışından herhangi bir iş teklifi almaları halinde ülkede yaşamaya devam etmek istemediklerini dile getirdiler. Farklı bir iş kolunda çalışma ya da eğitim almış olma durumları olmasına rağmen vatandaşlardan bazıları; kaçak yollar dışında ülkeden çıkış yapma durumu haricinde bir iş teklifi almaları halinde kabul edeceklerini dile getirerek ülkenin durumundan kaynaklı şikayetlerde bulundular.

Pandemi döneminden sonra gece saat 01:00’dan itibaren başlayan müzik yasağı, geçim sıkıntısı, Türk lirasının değer kaybı ve işsizlik gibi nedenlerden kaynaklı yurt dışına çıkma fırsatı ve orada yapılabilecek bir iş buldukları bulmaları halinde yurtdışına gitmekten çekinmeyeceklerini ifade eden gençler, ülkemizin ekonomik durumundan kaynaklı veryansın ettiler. Her şeyin fiyatının dolara bağlı olduğu bir ekonomide herhangi bir şeyi satın almanın bile gittikçe zorlandığını dile getiren Yalova sakinleri, geçmişte emekli maaşıyla alınabilen bir evin günümüz ekonomik koşullarında satın alınabilmesinin zorluğundan bahsettiler.

Kaldırım Muhabirleri; Vatandaş Halk Ekmek Büfesi İstiyor mu? Kaldırım Muhabirleri; Vatandaş Halk Ekmek Büfesi İstiyor mu?

Tuğba ALTIN/Haber

Editör: Rümeysa Şahin