Çok sert sözlerin geçtiği basın açıklamasında Pehlivan 11 yıldır hiç kesmeden suyu biz veriyoruz. Adama nankör derler! Bunu kim kime yapar, diyerek sitem etti. Pehlivanın açıklaması şöyle devam ett.

 

“Akköy’ün isale hattı Samanlı’dan geçmez. Samanlı’nın isale hattı Akköy’den geçerdi. 2001 yılından itibaren Yalova Belediyesi’nden ücret karşılığında aldığımız sudan Akköy Çukur Çayırı mevkiinde yaklaşık 50-60 haneye de su veriyoruz. Bu vatandaşlarımız Termal Kaymakamlığı’na abone olup suyu bizden alıyorlar. Ödemelerini de Termal Kaymakamlığı’na yapıyorlar. 11 yıldır hiç kesmeden suyu biz veriyoruz. Adama nankör derler! Bunu kim kime yapar.

Samanlı köyü Yalova’da en fazla yapılaşması olan köyümüzdür. Son iki yılda 300 hane büyümüştür.Bu nedenle bu yıl bazı bölgelerde su sıkıntısı yaşandığı için, dönüşümlü olarak su kesintisi yapıyoruz. Hiçbir sorumluluğumuz olmadığı halde Akköy Çukur Çayırı mevkiine de kendi köylümüzü mağdur ederek dönüşümlü olarak su veriyoruz.

-Biz Samanlı Köyü Muhtarlığı olarak Akköy’ünde içinde bulunduğu Grup Suyundaki hakkımızı Akköy’e devrettik. Özel İdare yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde Akköy’e gelen suyun 7 bin haneye yetecek kadar olduğunu söylediler. Dağıtım konusunda sıkıntıları olabilir. Sayın Milletvekilimiz ve İl Başkanımız beni aradılar. Gerekeni yapmamızı istediler. Bende elimizden geleni yapacağımızı söyledim ve yapıyoruz. Biz hiç kimsenin susuz kalmasını istemeyiz. Kendileri yapmaları gerekeni yapmayıp, başkalarını suçlamasınlar. Köyümüzün su işlerine bakan arkadaşımızı gönderdim. Yardımcı olma teklifimizi ilettik. ‘Köyümüzün suyu azalır’ diyerek Çukur Çayırı’na su vermek istemiyorlar. Biz çok uzun yıllar susuz kaldık. Susuzluğun ne olduğunu iyi biliriz. Haberlere konu olan iddialar yanlıştır. Akköy Muhtarının özür dilemesini bekliyorum.

Editör: TE Bilişim