Giresun'un Görele İlçesi'nde katı atık tesisi yapılmasına tepki gösteren bir grup ile tesisin yapılacağı alana gitmelerine izin vermeyen güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Çıkan olaylarda 20 köylü gözaltına alındı. Olayın Vali Şahin’in aniden yer seçimi yapmasından kaynaklandığını savunan Göreleliler, yer seçimini yargıya taşıyacaklarını belirterek, burada çöp depolama tesisi yapma kararından vazgeçmesini istiyor.

 

Yalova’da köylüleri ikna etmişti

 

Bu olay akıllara Yalova’da yine Dursun Ali Şahin’in vali olarak görev yaptığı 2010 yılında yaşananları hatırlattı. Yalova Valisi olarak görev yaptığı 2010 yılında Denizçalı Katı Atık Çöp Depolama Alanı’nın köylerinde olmasına karşı çıkan ve konuyu yargıya taşıyan Denizçalı Köylülerini ziyaret eden Vali Şahin, en uygun yer olarak belirlenen Denizçalı’dan bundan sonra dönüş olmayacağını söylemişti. Yargının verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından durdurulan katı atık depolama tesisi, bu sürecin ardından yeniden hizmete girmişti.

 

“Olay Vali Şahin’in ani yer seçiminden kaynaklandı”

 

Bir süre önce Giresun Valisi Dursun Ali Şahin tarafından ihalesi onaylanan Görele-Tirebolu arasındaki arazilerde katı atık bertaraf tesisi yapılmasına yöre sakinleri tepki gösterdi. Tesis alanına yol açmak için gelen iş makinelerinin durdurulması sonrasında araziden çekilen makineler, gece 03.00 sıralarında çevik kuvvet, jandarma ekipleri ve panzerler eşliğinde alana girerek çalışmaya başladı. Köylülerin tepkisi üzerine 20 kişi de gözaltına alındı. İçme suyu kaynakları olan bölgede çöp alanı yapılmasına tepki gösteren Kovanpınar Köyü Muhtarı Bayram Çınar, Vali Şahin’i ve siyasileri suçladı ve hiçbir yetkilinin açıklayıcı bilgi vermediğini söyledi. Olayın, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in aniden yer seçimi yapmasından kaynaklandığını belirten Çömlekçi Çevre Platformu Sözcüsü Ali Dursun ise, “Tesise değil, yer seçimine karşıyız. Bu yanlış seçimler hepimizin enerjisini tüketiyor. Daha az insan yaşayan bir alan bulunsun ve hep birlikte yapalım diyoruz. Valinin bu karardan vazgeçmesini istiyoruz. Durumu yargıya taşıyacağız” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim