Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Yalova seçim ofisi CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve İhsanoğlu'nu destekleyeceğini açıklayan partilerin temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Burada konuşan CHP Grup Başkanvekili İnce, "Erdoğan Yüce Divan'dan kaçmak için Çankaya'ya çıkmak istiyor" dedi. 
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Yalova'da ki seçim ofisi Cumhuriyet Caddesi üzerinde hizmete girdi. CHP, MHP, DSP, BTP ve BBP temsilcilerinin de katıldığı açılışta CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'de hazır bulundu. İnce seçim irtibat ofisinin açılışı öncesinde partililere hitap etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay mitinginde söylediği, "7 Parti %1 etmez" sözlerini de değerlendiren İnce, "Başbakan olmuş ama halen siyaseti öğrenememiş. Siyasi partinin büyüğü küçüğü olmaz. Yüzde 0.5'lik parti ile yüzde 55'lik parti aynı şeydir. Bu kadar siyaset cahili bir adam bu. Siyasette küçük parti, büyük parti ayrımı olmaz. Bunu ancak demokrasiye inanmayan insanlar söyler. Bir zamanlar onun partisi de yüzde 3'ler, yüzde 5'lerdeydi. Bir siyasi parti yüzde 50'de alabilir, yüzde 1'de alabilir. Parti bir inanmışlar topluluğudur. Bir parti dipte yapar, tavanda yapar. Bir siyasi partiyi, 'Bunlar %1 bile alamaz' diye küçümsemek ancak diktatörlerin işidir. Demokrasiyi hazmedememiş insanların işidir. Bu cahil ve şımarık. 5 bin 10 bin kişi bir siyasi parti çevresinde örgütlenmişlerse buna saygı duymak gerekir" dedi. 
Yalova'da Hedef %60
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'na çıkmasını hedefledikleri oy oranını da dile getiren İnce, "Sen Yalova'ya talimatlar verdin. Bol miktarda para gönderdin. Büyükşehir Belediye Başkanlarını gönderdin. Bakanlarını gönderdin. Evlerde tayin yaptınız. Ne oldu. İnsanlık onuru parayı yendi. Yalovalıların gücü paranızın gücünü yendi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynısı olacak. Yalova'da %60 alacağız bunu herkes görecek" şeklinde konuştu. 
"Erdoğan Yüce Divan'dan Kaçmak İstiyor"
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yüce Divan'dan kaçmak için Çankaya'ya çıkmak istediğini dile getirerek, "Recep Tayyip Erdoğan'ın derdi belli. Onun derdi Başbakanlıktan sonra Yüce Divan'a gitmemek. Yolsuzlukların hesabını vermemek. Sıfırladığı paralardan korkuyor. Minibüsler dolusu parayı nasıl sıfırladığını herkes biliyor. Onun hesabını vermemek için Çankaya'ya çıkmak istiyor. Yok öyle yağma bunun hesabını millete verecek. Bu millet bu topraklarda ilk kez böylesine birlikte oluyor. Bir birleri ile rakip olmuş 8-9 parti bir araya gelebiliyorsa Recep Tayyip Erdoğan'ın başını ellerinin arasına alıp bir düşünmesi gerekli" şeklinde konuştu. 
Konuşmanın ardından Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Yalova Şeçim Ofisinin açılış kurdelesini CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile MHP, DSP, BTP ve BBP temsilcileri birlikte kestiler. 
Editör: TE Bilişim