Sevgili okurlarım, kişinin hayatının her anında gerekli olan bilgileri öğrenmesi ferdi gayretine bağlıdır. Zira sağlam bilgi ve kültür şahsi araştırmalar ile kazanılır. İnsan yeryüzünde yaşayan bir varlıktır.

Yaşam süresi içerisinde, iyi ve kötüyü ayırt edebilmek ve Allah’ı Zülcelal hazretlerinin rızasını kazanabilmek için dini konularda zaruri olan gerçek ve doğru bilgileri öğrenmek her Müslümana farzdır.

Elinizdeki bu muhteşem eser, insanların kötülüklerden kurtulup, yanlış yollardan dönüp kudret ve kuvvet sahibi Allah’u Zülcelalin temiz ve de pak yoluna dönmeleri için hayatını adamış olan (Seyda Muhammed Konyavi Hazretlerinin, imtihan sorularımıza kuran ve sünnet ışığında verdiği cevaplardır, kaynağın sahibi).

Kardeşlerim, okuyucu olarak bize düşen samimi bir gayretle çalışmak ve okumak, Allah’u Zülcelal’in rızasını kazanmak için bu bilgileri değerlendirmektir. Çünkü bu bilgiler biz kullar için çok değerlidir.

Sevgili okurlarım, eğer iyi niyetle bu bilgiye sahip olursak hesap günü Allah’ı Zülcelal yardımcımız olacak.

Allah’ın resulü bir hadisinde mealen boşuna biz kullarına söylemedi, “İlim Çin’de dahi olsa gidin öğrenin” diye.

İlim ilimdir, ilmi olmayan kişi kuru bir ağaca benzer. Biz insanlar arasında Allah’ın rahmetine dahil olabilmemiz dileğiyle sağlıklı okuyun. Amin.