Sevgili okurlarım bugünkü yazım merhamet hakkında olacak. Allah’ın kullarına bahşettiği en değerli nimetlerden biri de merhamet duygusudur.

Merhamet, Rabbimizin ‘Rahman’ isminin bir tecellisidir. Merhamet, kalp inceliği ve gönül yumuşaklığıdır. Şefkatli ve insaflı davranmaktır.

Yüce Mevlam (Al-i İmran suresi ayet 159’da) mealen biz kullarına şöyle emretmektedir, “Allah’ın rahmeti sayesinde sen onlara karşı yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın onlar senin etrafından dağılıp giderlerdi.”

Rahmet peygamberimiz biz ümmetine Tırmizi Birr 75’te, “Sizin en hayırlınız ailesine karşı en güzel davranandır.”

Sevgili okurlarım bir genç, ihtiyar bir kimseye yaşından dolayı hürmet ederek yer verirse, Allah’ta ona ihtiyarladığı zaman aynı hürmeti verir inşallah.

Vatandaşın biri karayollarında giderken arabası arızalanır, kenara arabasını durdurur. Bir ses gelir bir bakar ki kenarda yaşlı bir ihtiyar yatıyor neredeyse soğuktan ölecek arabaya alır köyüne götürür, helalleşir. Dede, kurtaran adama “Allah seni yolda kazadan çabuk kurtarsın” der. Adam yoluna devam eder. Olacak ya arabası bozulur. 1-2 saat kadar bekler, gelen giden yok. Bir müddet sonra bir tamirci oradan geçerken durur, “Hayırdır” der. Adam da arabam bozuldu deyince, tamirci bakar ve arızayı giderir helalleşir. Adamın aklına donmaktaki dede gelir.

İşte dua insanı her zaman kurtarır yeter ki temiz kalpli olalım inşallah. Amin.