Osmanlı Parkı bitişiğinde on gün boyunca Yalova halkının ziyaretine açılan Gezici Savaş Müzesi’nde Çanakkale Savaşı’na ait iki bin parça obje yer alıyor. Tarihimizin her biri büyük kahramanlık öykülerine sahne olan Çanakkale Savaşı’na ait hatıraların sergilendiği Müzeyi gezenler Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı 1915’li yıllara görsel bir yolculuk yaparak, adeta o anları yaşama imkanı buluyor.

Çanakkale Gezici Savaş Müzesi’nde, Türk askerlerinin yemek yedikleri kaşıklardan, su mataralarına, asker botlarına, mermilere, kullandıkları silahlardan yazdıkları mektuplara kadar birçok tarihi obje sergileniyor.

Gaziler Vakfı 1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Otobüs Müze sorumlusu Engin Korkmaz, bugüne kadar müze olarak 38 ilde ve yaklaşık yedi yüz ilçede 11 milyon kişiye hitap ettiklerini belirtti. Çanakkale Gezici Savaş Müzesi hakkında bilgi veren müze sorumlusu Engin Korkmaz, şu bilgilendirmede bulundu: “Genel Merkezi Ankara’da bulunan 1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Müzesi’nde Çanakkale Destanı’nın anlatıldığı savaş döneminden kalan gerçek eserler ve görsel objelerden oluşturulan Müzemizi yurt çapındaki şehir meydanlarında sergilemek üzere hazırladık.18 Mart 2012 yılından bu yana yaklaşık olarak 38 il ve yedi yüz ilçede yaklaşık 11 milyon kişiye hitap ettik ve müzemizi sergiledik. İmkanları olmayıp da mukaddes şehitlerimizi ve bir zamanlar çetin mücadeleler verilmiş milletimiz için kutsal olan bu toprakları ziyaret edemeyen  tüm halkımıza bir nebze de olsa onların kokusunu sizlerin desteği ile getiriyoruz”  dedi.

Çanakkale Gezici Savaş Müzesi’nin amacının Çanakkale ruhunu yaşatmak üzere hazırlanan bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Müze Sorumlusu Engin Korkmaz, “Destek konusunda bizlerden yardımlarını esirgemeyen mülki idare kurumlarımız ve halkımıza teşekkür ederiz. Şehirlerinde bizleri misafir eden tüm belediyelerimize TC. Gaziler Vakfı olarak şükranlarımızı sunuyoruz, emeği geçen herkese binlerce teşekkür bizler de üzerimize düşen hazırlamış olduğumuz sosyal sorumluluk projesini ve Çanakkale’deki geçmişimizi anlatmaya can-ı gönülden hazırız” dedi.

Editör: TE Bilişim