Başkan Silpagar’ın da gezdiği serginin açılışını Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut ve Başkan Yardımcısı Abdurrahim Solmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Ogün Şengün,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sunullah Ercik, Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zekeriya Yayla veBelediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Alper Perihanoğlu birlikte gerçekleştirdi.

Serginin resim bölümünde Çiftlikköy Kültür Merkezi Resim Kursu öğretmeni Elif Akbaş’ın nezaretinde tüm sezon boyunca resim eğitimi alan çok sayıda kursiyerin 50’yi aşkın seçme eseri yer aldı. Bir çoğu yağlı boya tekniğindeki tablolarda natürmort, porte ve soyut çalışmalara yer veren kursiyerlerin sergisini ilgiyle gezen ziyaretçiler, resimlere hayran kaldı. Başkan Silpagar da resimleri tek tek inceleyerek ressamlarla sohbet etti. Serginin girişinde yer alan Osman Hamdi Bey’in ünlü kaplumbağa terbiyecisi resminin kursiyerler tarafından yapılan benzeri çalışmayı ilgiyle inceleyen Başkan Silpagar, kursiyerlerin eserlerini çok beğendiğini dile getirdi.

Serginin çini bölümünde ise Çini kursu öğretmeni Fatoş Bayçora’nın öğrencilerinin 300 civarındaki eseri yer aldı. Beş temel çini rengi kullanılarak yapılan motiflerin yer aldığı çinilerin İznik’te fırınlandığını belirten Bayçora ve kursiyerler, Başkan Silpagar ve Kaymakam Karabulut’a birer çini tabak çalışması hediye etti. Yoğun ilgi gören yıl sonu sergisinin ardından ikramlar gerçekleştirildi. 

Editör: TE Bilişim