Yalova’da çeşitli temaslarda bulunan Dağıstanlı gazeteciler, Sabir Nurmuhammedov ve Muhammed Kabedov, Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği’ni de ziyaret ederek Başkan Murat Erdoğan’dan dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Görüşmede, bundan sonra da kültürel ve sosyal işbirliğinin geliştirilmesi yönünde görüş birliğine varıldı. Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği Başkanı Murat Erdoğan, dernek rozet ve flamasını Dağıstan gazeteciler Nurmuhammedov ve Kabedov’a takdim etti.

Türkiye’den sonra Suriye’yi de ziyaret ederek oradaki Kafkas kökenli vatandaşlarla görüşecek olan iki gazeteci Dağıstanlılar’ın selamını  Yalova’ya getirdiklerini belirterek, karşılıklı kültür alışverişinin gelişmesi temennisinde bulundular. Dağıstanlı gazeteciler,  Yalova Güneyköy’ün Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale’ye bağlı 4000 nüfuslu Kikuni köyü ile kardeş köy olması için de gerekli temasların başlatıldığını ve en kısa zamanda bunun gerçekleşmesi için çaba sarf edeceklerini dile getirdiler.

Bundan yaklaşık dört ay önce de Türkiye’ye gelen ve Dağıstanlı hemşehrileriyle bir araya gelerek Yalova’da çeşitli temaslarda bulunan gazeteciler, tekrar ilimize gelerek incelemelerde bulundu. Daha önceki ziyaretlerinde Yalova başta olmak üzere, Antalya ve İstanbul’da çeşitli turistik ve tarihi mekanlarda incelemelerde bulunan Dağıstanlı gazeteciler, Yalova izlenimlerine de ‘Kafkas Dergisi’ sayfalarında geniş yer verdiler.

Dağıstan Cumhuriyeti’nde yayın yapan ‘Kafkas Dergisi’,  geçtiğimiz ay yayınlanan sayısında Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cahit Yıldırım, Yalova’nın Dağıstan Köyü  Güneyköy ve şehrin değişik mekanlarını da sayfalarına taşıdı.

 

 

Editör: TE Bilişim