Bu yıl 9’su gerçekleştirilecek olan ve 13-14 Haziran tarihlerinde iki gün boyunca renkli etkinliklere sahne olacak.  Delmece Yayla Şenliklerinde Grup Laçin konseri ile katılımcılara müzik dolu saatler yaşatacak. 9.Delmece Yayla Şenlikleri ile ilgili olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede şenlik programı ile ilgili olarak, “Yayla Şenliklerimizin ilk günü olan 13 Haziran cumartesi günü yerel ve mahalli sanatçılar  ile  halk oyunları gösterileri ve sürpriz etkinlikler yer alacak. 14 Haziran Pazar günü ise şenlik Grup Laçin’in konseri ile son bulacak” bilgilendirmesinde bulunuldu.

Grup Laçin kimdir?
1991 yılında Ege Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı’nda okuyan dört öğrenci tarafından kuruldu. Halk müziğinde daha önce denenmemiş modern bir yaklaşımı ilke edinen gruptur. İlk albümünü 1994 yılında çıkartan grup, şimdiye kadar yedi albüm yapmıştır. Hüseyin Turan grubun kurucularındandır, ancak 1997 yılında grubu bırakmıştır.Daha halen Türkiye’de turneler düzenleyen Grup Laçin, Avrupa’da, Amerika’da, Türkmenistan’da ve Kosova’da bir çok etkinliklere katılarak konserler yapmıştır. Türkiye’nin en iyi Grubu Ödülü (1998, Altın Kelebek), Yılın En İyi Çıkış Yapan Grup Ödülü (1998, Magazin Gazetecileri Derneği) ödüllerinin de sahibi olan Grup Laçin’in albümleri ise Türküden Sevgiye (1994)
Doğaçlama Yürek (1996), Bekar Gezelim (1998), Sevdalım (2000), Ayşelerin Ayşesi (2002), Laçin (2004), Şinanari (2007) olarak sıralanmaktadır.

Editör: TE Bilişim