Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi yine güzel bir projeye imza attı. 19-21 Aralık 2013 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilen eTwinning Yıllık Çalıştayı'na, katılmış olduğu proje çalışmalarındaki başarısından dolayı davet edilen Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Funda Arslan; Türkiye-Uşak ve İskoçya- Ayrshire ortaklı başlayan "Uçurtmalarla Çok Daha Yükseklere" adlı eTwınnıng projesini ülke geneline yaymak için "81 İlden Okul" teklifini kabul ederek Yalova’mızı temsilen Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi‘nin  eTwinning adlı güzel projeye alınmasını sağladı.

Bu kapsamda, Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, 22 Nisan 2014 Salı  günü, Çiftlikköy Sanayi Bölgesi yanındaki tepede hayallerini gökyüzüne bıraktılar. İlk defa uçurtma uçuran öğrencilerin heyecanı ve aldıkları keyif görmeye değerdi."Özellikle bu faaliyetin Türkiye genelinde ve İskoçya'da bir okuldaki öğrenciler tarafından aynı anda ya da aynı hafta içerisinde yapılıyor olduğunu bilmek kendimizi ayrıcalıklı hissetmemize sebep oldu." diyen öğrenciler başka eTwinning Projeleri'nde de yer almak istediklerini söylediler.

Proje çalışmaları aşamasında Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi Resim öğretmeni Cansel Yılmaz 90 kişilik bir öğrenci kadrosuyla (mevsim şartları dolayısıyla belirlenen) Nisan ayında bütün ülkede aynı anda uçurtmaların gökyüzüne uçurulması suretiyle düzenlenen  "Uçurtma Şenliği" ne yoğun bir hazırlık yaptı. Öğrencilerin çok keyif alarak uçurtmalarını hazırlamalarının  en önemli ve projenin amaçlarıyla da örtüşen kısmı her öğrencinin uçurtmasının kuyruk kısmına gelecekle ilgili beklentilerini,hayallerini ve neleri başarmak istediklerini yazmaları oldu.

 

Editör: TE Bilişim