Yalova’da ebru sanatını ilk icra eden sanatçı olarak ve daha bir çok yenilikle adından söz ettiren Ebru Sanatçısı Suna Koçal, bu kez de Televizyon Belgesel yapımcılığı ve sunuculuğu ile bir ilke imza attı.
Yalova’yı sadece yurt içinde değil, yurt dışında da başarı ile temsil eden aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı eğitmeni olan Suna Koçal, Beykent TV’de haftada bir kez yayınlanması planlanan ‘Aşk Olsun’ belgeselinin çekimlerini tüm hızı ile sürdürüyor.
Aşk Olsun belgeselinin isminin ise ünlü hattat Hüseyin Kutlu tarafından verildiğini belirten Sanatçı Suna Koçal, “Her işte olduğu gibi geleneksel sanatlarımızda da en önemlisi aşk, her şeyi aşkla yapmak gerekiyor. Bu yüzden belgeselimizin adı ‘Aşk Olsun’… Beykent TV’de yayınlanacak olan belgeselin hazırlıklarını İstanbul’da usta sanatçılarımızın atölyelerinde tüm hızı ile sürdürüyoruz. Toplam 13 bölümden oluşacak olan Aşk Olsun adlı belgeselde her bölümde farklı bir süsleme sanatı ele alınıyor. Belgeselin çekimleri ise usta sanatçıların atölyelerinde ve her bir bölümde sadece bir sanatçıya yer verilerek çekiliyor. Geleneksel Türk Süsleme Sanatlarından ebru, tezhip, minyatür gibi farklı sanat dallarına yer veriyoruz. Yalovalı bir sanatçı olarak Geleneksel Türk Süsleme Sanatlarının yaşatılması ve tanıtılması açısından böyle bir çalışmaya imza atmaktan son derece mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim