İpek Koza sanatçısı Meral Evcin Özdemir, Yalova Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte düzenlenecek organizasyonla Kent Müzesinde İpek Koza Ürünleri Sergisi açacak. 
İpek Koza sanatının önde gelen isimlerinden sanatçı Meral Evcin Özdemir bu sanatı yaygınlaştırmak amacıyla ülkede ve ülke dışında çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan Yalova'da da kursiyerlere eğitim vermeyi sürdüren Özdemir bu kapsamda Yalova Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenecek olan bir serginin hazırlıklarını sürdürüyor. İpek Böceği kozalarından oluşturulan eserlerin yer alacağı sergi 19 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 14:00'de Yalova Kent Müzesinde açılacak. Sergide bu sanat dalını öğrenen diğer sanatçıların eserlerine de yer verecek. Serginin açılışı il protokolünün katılımı ile gerçekleştirilecek. 
İpek Koza Sanatını Korelilere Anlatacak
Bu sanat dalının yaygınlaştırılması için durmaksızın çalışan İpek Koza sanatçısı Meral Evcin Özdemir Yalova Belediyesi ve Yalova'yı temsilen Güney Kore'ye gitti. Burada yapılacak Workshop'larla Korelilere bu sanat dalını tanıtacak olan Özdemir burada derslerde gerçekleştirecek. 
Editör: TE Bilişim