Şair ve yazar Sunay Akın tarafından 23 Nisan 2005 yılında hayata geçirilen İstanbul Oyuncak Müzesi Sergisi, Aksa Akrilik’in katkılarıyla, Raif Dinçkök Kültür Merkezi (RDKM)'nde  Yalovalı çocuklarla buluştu. Dünyanın bir çok yerinden toplanan oyuncaklardan oluşan serginin açılışını Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Acar birlikte gerçekleştirdiler. Çocuklarla birlikte sergiyi gezerek oyuncakları inceleyen Salman, "Bu sergi ile bende çocukluk yıllarıma geri döndüm. Bir birinden güzel oyuncaklardan oluşan bu sergiyi Yalovalı çocuklarla buluşturan Aksa Akrilik Fabrikasını kutluyorum" dedi.
 
Sergi çocukların olduğu kadar büyüklerinde ilgisini çekti. Günümüz çocuklarının oyuncakları çok da fazla tanımadıklarını dile getiren vatandaşlar, "Günümüzde çocuklar bir çok oyunu bilmiyor. Oyuncaklarla oynama zevkini tamıyor. Sanal ortamlarda oyunlar oynamayı tercih ediyorlar. O nedenle bu sergi çocuklarda yeniden oyuncaklara ilgi oluşturulması açısından önemli. Bizler ise bu oyuncaklarla oynadığımız o yıllara geri dönerek az da olsa yeniden çocuk olma imkanı buluyoruz" diye konuştular.
 
10 gün boyunca açık kalacak olan müzede 1900'lü yıllardan günümüze kadar oyuncak tarihini en gözde örnekleri sergileniyor.

Editör: TE Bilişim