Kemençe, horon, tulum nameleri ile adeta Karadeniz'e dönen Hasanbaba Mesire yeri Yalova protokolünü de ağırladı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Ak Parti Yalova il Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve bir çok davetli şenliğe katıldı. Şenliğin açılışında konuşan Yalova Karadenizliler Derneği Başkanı Metin Bahadır, "Bu yıl 17'ncisini düzenlediğimiz Kadırga Şenlikleri bir kez daha Karadenizli vatandaşlarımızı bir araya getirdi. Bu şenlik artık sadece Çınarcıkta ve Yalova'da ki Karadenizlilerin değil İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Marmara Bölgesindeki bir çok ilde yaşayan Karadenizlilerin de buluşma yeri haline dönüşmüştür" dedi. 

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ise, "İlçemiz açısından büyük önemi olan Kadırga Şenliklerinin her geçen gün daha da geliştiğini görmekten çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Kurt konuşmasının ardından bir süreden beri Çınarcık Kaymakamlığı görevine vekalet eden Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu'ya da bir teşekkür plaketi verdi.

Protokol mensupları çalan Karadeniz müziği eşliğinde horon çekmeyi de ihmal etmediler. Karadeniz ürünlerinin satıldığı stantlarla küçük bir Karadeniz kasabası görüntüsüne bürünen Hasanbaba'da düzenlenen şenlik Karadenizli sanatçıların konserleri ile devam etti. 

Editör: TE Bilişim