Günlük koşuşturmacanın içinde bunaldıysanız , bu soğuk kış gününde yapacak daha iyi bir işiniz yoksa, buyrun efendim bu akşam ( 9 Ocak 2018 ) saat 20.30 da, Raif Dinçkök Kültür Merkezine gelin. Türk Sanat Müziğinin eşsiz nağmelerine kendinizi bırakınız ve biraz şifa bulunuz…

Yaklaşık üç sene önce , çok değerli belediye başkanımız Ali KANGAL beyin teşvikleri ile Kaytazdere Belediyesi bünyesinde bir Türk Sanat Müziği Korosu kuruldu. Altınova Halk Eğitim Merkezinin de desteği ile müzik kursu olarak faaliyetlerini sürdüren bu koro, benim şefliğimde 5. konserini sunacak.

Hepsi birbirinden yetenekli , gönüllü kursiyerlerin oluşturduğu koromuzun ortak iki paydası var biri kardeşlik bir diğeri musıki aşkı. Bu iki paydanın paydaşları olarak çok keyifli bir çalışma ortamında konserlerimizi hazırlıyoruz. Kaytazdere Belediye Başkanımız sayın Ali KANGAL beyin zarif ve sanatçı kimliği de işin içinde olunca zaten başarılı olmamak için çok uğraş gerekir.

Kaytazdere Koromuz genç bir koro, fakat sanatsal çalışmalar için kısa sayılacak bir sürede başarılı konserlere imza atmayı başardı. Bu başarını temelinde temelinde sevgi ve alınteri vardır.

Son yazımın konusuydu , ‘’ sevgi ile yapılan işler fark yaratır ‘’ demiştim. Kaytazdere Belediyesi , Yalova sınırları içinde sosyal belediyecilik anlamında güzel bir örnektir. Pek çok konuda yaptığı hizmetler farkındalık yaratmaktadır. Bu hizmetlerin üç tanesini çok önemsiyorum.

· Hayvan barınağı konusunda yapılan fedakarlıkları yakından izlediğim için bu konuda diğer belediyelerimizi de olayın içine çekmekte örnek oldu Kaytazdere Belediyesi .

· Sahil düzenlemesi ile Yalova’nın adını ülke gündemine taşımayı başardı . Ulusal basında ve görsel medyada yarattığı olumlu haberler Yalova’nın yüz akı oldu.

· Sanatsal çalışmalara öncelik ve gereken değeri vererek bu konuda da başarılı hizmetlere girişerek çok güzel hizmetlerin kapısını aralamış oldu.

Belediyecilik hizmetlerinin rutinleri hakkında birşeyler yazmak istemiyorum .Yol, su, çöp, imar vs çalışmalar belediyelerin tümünün yapmakla mükellef olduğu rutin hizmetlerdir. Hizmette fark yaratmak isteyen belediyeler rutin dışı hizmetlerle yöre insanlarına refah ve mutluluk sunabilirler.

Yapılan işlere içerik olarak önem verilirse bu hizmetler gerçek manada bir değer taşır. Pek çok örnekleri başka belediyelerde görmekteyiz . Laf olsun torba dolsun yaklaşı ile yapılan işler hem zaman hem de kaynak israfından başka bir mana taşımaz. Beledieyelerin Kültür Müdürlükleri bu yüzden çok önemlidir. Bu birimlerin başaına gelen insanlar sayı ve adet olarak değil , yapacak çalışmaları içerik olarak değerlendirebilme kabiliyetine haiz olmalıdır.